[Terkini] Tak sangka ajaalnya sebegitu, ” Bertahun dia hadapai kmurungan ” (5Gmbr)

Alor Setar : Seorang lelaki yang dipercayai terlibat dalam kejadian menc0nteng dinding tembok Istana Anak Bukit di sini sebelum menvmbuk seorang anggota polis wanita pada petang tadi m4ut dalam kem4langan di Bedong, Sungai Petani dekat sini.

Ketua Polis Kedah, Datuk Kamarul Zaman Mamat memberitahu, svspek berusia lingkungan 30an itu dipercayai terlibat dalam kejadian khi4nat dengan menc0nteng dinding tembok istana tersebut kira-kira pukul 3 petang tadi.

Svspek terus melarikan diri selepas kejadian dan si4satan mendapati suspek menconteng bahagian tembok dinding temb0k itu dengan tulisan ‘SAMR’.

Sias4tan juga mendapati svspek menggunakan motosikal berwarna hitam dan operasi mengesan lelaki terbabit dijalankan,katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Kata beliau, svspek kemudian dipercayai pergi ke Ibu Pejabat Polis Daerah Kota Setar dan menvmbuk seorang anggota polis wanita sehingga ceder4 pada muka di hadapan pondok pengawal kira-kira pukul 5 petang tadi.

Tambahnya, svspek turut membaling sebuah objek disyaki pistol mainan dan melarikan diri sebelum pihak polis menjumpai lelaki itu di kawasan Gurun dekat sini.

Svspek bertindak melarikan diri sebaik menyedari kehadiran polis, namun motosikal ditunggang laju oleh suspek telah terbabas di kawasan Bedong dan svspek disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian,katanya. Al fatihah.Credit Kosmo.