[Terkini] Tahlil utk Kak long irah Syahirah, ” Moga Ustaz tabah pmergian ank trsayang ” (5Gmbar)

Rompin : Seorang pelajar Universiti Malaysia Kelantan (UMK) m4ut selepas kenderaan pelbagai guna (MPV) dipandunya bertembvng dengan sebuah lori di Kilometer 118 Jalan Kuantan-Segamat di sini, hari ini.

M4ngsa merupakan anak sulung kepada Ustaz Samsudin dan isteri yang tinggal di Taman Redan Perdana Muadzam Shah, apa yang berlaku sungguh memilukan perginya seorang anak yang sangat baik dan bercita cita tinggi.

Malam ini berlangsung bacaan tahlil secara maya buat arw4h Amirah anakanda Ustaz Samsudian diurus kan oleh Komuniti Taman Redan Perdana Muadzam Shah.

Dalam kejadian kira-kira pukul 8 pagi itu menyaksikan kenderaan jenis Toyota Avanza berkenaan terbakar sejurus selepas m4ngsa, Nur Amir4h Syahirah S4msudin,21, terc4mpak keluar.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, semasa kejadian m4ngsa dalam perjalanan dari arah Segamat menuju ke bandar Muadzam Shah.

Apabila sampai di tempat kejadian pemandu MPV dipercayai hilang kawalan dan secara tiba-tiba memasuki laluan bertent4ngan dan bertembvng dengan sebuah lori.

Akibat kejadian m4ngsa yang memandu kenderaan jenis Toyota Avanza itu tercampak keluar daripada kenderaanya dan men1nggal dunia di tempat kejadian,katanya di sini, hari ini.

Menurut Kamarulzaman kes itu disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987 dan siasatan masih giat dilakukan.

Katanya, berdasarkan siasatan awal semasa kejadian jalan basah akibat hujan dan lokasi jalan adalah berselekoh dengan sistem jalan tiga lorong dua hala.

Hasil siasatan awal mendapati kem4langan ini berpunca daripada kecuaian pemandu MPV kerana gagal mengawal kenderaan sehingga berlakunya kemalangan,ujarnya. Al fatihah.