[Terkini] Syg rindu abg, “Juruteknik mninggal lemas dlm lumpur otw kerja ” (6Gmbr)

Kuala Selangor : Empat hari berlalu pemergi4n insan tersayang diduga kem4langan semasa diperjalanan ke tempat kerja di Air Selangor.

Pasangan ini akan menyambut ulangtahun perkahwinan yang ke 2 pada Disember ini namun hasrat itu tak kesampaian bila suami disahkan men1nggal dunia kem4langan.

Harian Metro melaporkan perjalanan seorang juruteknik Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) ke tempat kerja bertukar tr4gedi apabila dia m4ut dalam kem4langan di Kilometer 39 Jalan Klang-Teluk, dekat Pasir Tuntong.

Dalam kejadian pada 4.30 petang itu, M4ngsa Muhammad Fawiz Helmi Othman, 25, disahkan men1nggal dunia selepas motosikal Yamaha 135 LC ditunggang terbabas ke dalam parit berlumpur.

Ketua Polis Daerah Kuala Selangor, Superintendan Ramli Kasa berkata, siasatan awal mendapati m4ngsa dalam perjalanan dari Sungai Kapar Indah ke tempat kerjanya di Air Selangor, Kuala Selangor.

Bagaimanapun, m4ngsa dipercayai menunggang dalam keadaan mengantuk dan sebaik sampai di tempat kejadian, dia terb4bas ke kiri jalan lalu masuk ke dalam parit berlumpur.

Berikutan kejadian itu, m4ngsa yang beralamat di Klang, Selangor disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian, katanya ketika dihubungi, hari ini.

Beliau berkata, m4yat m4ngsa dibawa ke Jabatan Forensik Hospital Tanjong Karang (HTK) untuk bed4h siasat dan punca kem4tian didapati kesan kecederaan pada kepala akibat kemal4ngan.

Menurutnya, tempoh masa m4ngsa berada di dalam parit itu tidak dapat dipastikan dan m4yat dibawa keluar oleh bomba dan kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sementara itu, Ketua Pusat Gerakan Operasi Bomba Selangor, Zulfikar Jaffar berkata, sepasukan tujuh pegawai dan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kuala Selangor dikejarkan ke lokasi kejadian sejurus menerima panggilan kecem4san.

Menurutnya, m4ngsa terjatuh di kedalaman 0.9 meter dan dikeluarkan dari parit sebelum m4yatnya diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut.

Semoga isteri arw4h Puan Nurfatihah tabah dengan dugaan yang yang amat berat ini mereka tak sempat untuk sambut Ulangtahun perkahwinan yang kedua pada Disember ini.Al fatihah.