[Terkini] Syg prgi dulu abg,” Istri & kak ipar mninggal bby 1thn 6 bln cdera 0tw balik kmpg ” (6Gmbr)

Gerik : Seorang w4nita yang merupakan isteri kepada seorang angg0ta tentera dan kak iparnya men1nggal dunia dalam n4has di Gerik petang tadi manakala anak lelakinya berusia 1 thun 6 bulan ceder4 dalam kemal4ngan petang tadi.

M4ngsa Siti Najidah Syafiqah Ghazali dan kakak iparnya meninggal impak kemalangan tersebut manakala anak lelakinya cedera ketiga tiga menaiki perodua Axia dari Taiping menuju ke Pasir Putih Kelantan.

Manakala seorang lagi yang m4ut mereka yang menaiki perodua Myvi namun identiti m4ngsa yang m4ut serta yang cedera dari kereta Myvi belum dikenal pasti.

Terdapat lima m4ngsa terlibat Kemalangan di Jalan Gerik-Jeli berlaku berhampiran Hentian Rehat dan Rawat (R&R) Titiwangsa di sini petang tadi.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Gerik, Mohd. Azizan Aziz berkata, pihaknya menerima maklumat kejadian itu pada pukul 3.49 petang.

Katanya, setibanya di lokasi kejadian mendapati kem4langan membabitkan dua buah kenderaan iaitu Perodua Axia dan Perodua Myvi.

Sebaik tiba, terdapat lima m4ngsa di lokasi kejadian dan anggota bomba kemudian bertindak mengeluarkan dua m4ngsa yang tersep1t di dalam kenderaan berkenaan.

Operasi mengambil masa kira-kira 25 minit untuk mengeluarkan m4ngsa tersepit, Seorang lelaki dan dua wanita disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian, manakala seorang lagi wanita meninggal di Hospital katanya ketika dihubungi di sini.

Beliau berkata, dua mangsa yang terselamat termasuk seorang kanak-kanak lelaki berusia setahun kemudian dikejarkan ke Hospital Gerik untuk medapatkan rawatan.

Katanya, kes itu seterusnya diserahkan kepada polis untuk tindakan selanjutnya. semoga seluruh keluarga arw4h tabah dan baby Athif segera sembuh tiada lagi mama tersayang disisi kini hanya tinggal papa.Al fatihah.