[Terkini] Syahadah buat ank,” Trgedi belajar motorr mninggal dsisi ayh & ibuu ” (5Gmbr)

Alor Gajah : Kegembiraan seorang pelajar UTHM menunggang motosikal diiringi ayah dan ibu bertukar tr4gedi bila dia telah terlibat kemalangan dan men1nggal dunia.

BH melaporkanSeor4ng penuntut Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) Kampus Pagoh, Johor m4ut dig1lis l0ri, apabila terj4tuh daripada motosikal ditunggangnya selepas bergesel kenderaan itu di Jalan Hutan Percha di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu, berkata dalam kejadian jam 9.50 pagi itu, Taufik Hidayat Mohd Rasul, 20, men1nggal dunia akibat p4rah di kep4la.

Katanya, siasatan mendapati ketika kejadian m4ngsa menunggang motosikal berasingan dengan bapanya dari arah Hutan Percha ke Taman Melaka Perdana.

Menurut bapa arw4h, m4ngsa belajar menunggang motosikal Honda, manakala bapanya menunggang motosikal lain dan ketika kejadian mereka dalam perjalanan pulang ke rumah di Taman Melaka Perdana.

M4ngsa dipercayai memotong di sebelah kiri sebuah lori yang nombor pendaftarannya tidak dikenal pasti, sebelum bergesel dengan kenderaan itu dan terj4tuh,katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata, m4ngsa dig1lis kenderaan ber4t itu dan men1nggal dunia di lokasi kejadian akibat parah di kepala.

Katanya, siasatan mendapati ada kesan d4rah dan cebis4n daging di atas jalan dan keadaan jalan lurus, satu lorong dua hala.

Keadaan lalu lintas baik, begitu juga dengan keadaan cuaca dan m4yat m4ngsa dibawa ke Hospital Alor Gajah untuk dibed4h si4sat, sementara siasatan dijalankan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga ayah dan ibu ini tabah kehilangan anak tersayang dan harapan keluarga perginya dihari jumaat yang mulia. Al fatihah.