[Terkini] Surah Yasin buat tersayang, ” Istri hilang suaami & ank seretak lemaas dilaut ketika cari rezeki ” (5Gmbr)

Sungai Petani: Dua beranak lem4s ketika turun ke laut di Perairan Kota Kuala Muda berhampiran persisiran Kampung Tepi Sungai Jarak, dekat sini, hari ini.

M4ngsa dikenali sebagai Mohamad Ariffie A Razak, 68, dan anak lelakinya Zulhusni, 29, berasal dari Kampung Matang Bagan yang merupakan seorang insan yang sangat dikenali dengan panggilan Abg Mat Rifi.

Sejak 25 tahun Abg Mat Rifi dan isterinya, Latifah Din, 65, serta anak lelakinya menghasilkan minuman tradisi nira nipah di Permatang Bagan, Kuala Sungai Muda, tak sangka mereka berdua ditemukan lem4s semasa keluar kelaut untuk menangkap udang.

M4yat dua beranak terbabit ditemukan nelayan terdampar di tepi pantai Kampung Tepi Sungai.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, dua beranak terbabit didapati keluar rumah pada 7 pagi untuk memukat udang.

Menurutnya, keluarga mangsa dimaklumkan, kejadian berlaku pada 10.50 pagi sebelum mereka bergegas ke Pasar Bisik Kuala Muda.

Namun, sebaik tiba mereka melihat j4sad m4ngsa terdampar di pantai selepas ditemukan nelayan.

Siasatan lanjut mendapati, kejadian dikatakan berlaku apabila Zulhusni diserang sawan dan terjatuh dalam laut sebelum cuba diselamatkan bapanya (Mohamad Ariffie) yang kemudian turut lemas, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, proses sanitasi sudah selesai dijalankan terhadap dua mayat terbabit sebelum dihantar ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAS).

Pemeriksaan lanjut mendapati tiada sebarang kesan unsur jen4yah ditemukan pada tubuh dua mangsa berkenaan.

Kes diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut, katanya, semoga Puan Latifah Din tabah kehilangan dua insan tersayang serentak. Al fatihah.