[Terkini] Staff Apm mninggal, ” Bezza kemlangan dirmpuh Ba.s Kilang ” (5Gmbr)

Kulim : Seorang pegawai sumber manusia sebuah syarikat m4ut selepas kereta yang di pandunya terbabit dalam kem4langan dengan dua kenderaan lain di Jalan Kulim Baling berhampiran Ladang Bukit Selarong di sini semalam.

Dalam kejadian pada pukul 6.30 petang itu, m4ngsa, Muhamad Syafiq Sariff, 33, dari Taman Damai, Parit Buntar, Perak m4ut di tempat kejadian selepas mengalami keceder4an p4rah.

Ketua Polis Daerah Kulim, Superintenden Sazalee Adam berkata, kem4langan tersebut melibatkan dua buah kereta dan sebuah bas kilang.

Hasil si4satan awal di tempat kejadian mendapati m4ngsa yang memandu kereta jenis Perodua Bezza datang dari arah Padang Meha menghala Kulim Hi Tech di sini.

Sementara sebuah bas kilang dipandu seorang lelaki berusia 36 tahun datang dari arah Kulim Hi-Tech, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Sazalee berkata, kem4langan itu berlaku apabila bas kilang terbabit dipercayai hilang kawalan lalu memasuki laluan bertentangan dan bertembvng dengan kereta yang dipandu m4ngsa.

Menurutnya lagi, selepas pelanggaran itu, sebuah lagi kereta jenis Perodua Axia dipandu seorang wanita berusia 24 tahun dari arah Padang Meha di sini tidak sempat mengelak lalu mel4nggar kereta m4ngsa.

Jelasnya, akibat daripada pertembvngan dengan kereta Axia itu kereta m4ngsa berpusing sebelum mel4nggar sebatang pokok di bahu jalan.

Ujarnya, kereta m4ngsa remvk teruk di bahagian hadapan menyebabkan m4ngsa tersepit di bahagian kerusi pandu.

M4ngsa yang mengalami keceder4an p4rah men1nggal dunia di tempat kejadian sementara pemandu bas dan kereta Axia terbabit pula tidak mengalami sebarang keceder4an.

Jabatan Bomba dan Penyelamat dari Kulim- Hi Tech telah dipanggil ke lokasi kemalangan untuk bantuan mengeluarkan m4ngsa yang tersepit dalam kendaraan itu,ujarnya.

Tambahnya, m4yat m4ngsa kemudian dihantar ke Bilik F0rensik Hospital Kulim untuk bed4h siasat sebelum dituntut ahli keluarganya.

Katanya, kes disi4sat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.Al fatihah.