[Terkini ] Srjn Arifah dan Konst Radzi, ” Ajaal bersama ketika kejaar mat rempitt ” (5Gmbr)

Kajang : Apa yang berlaku sungguh memiluk4n mereka berdua rakan setugas tidak disangka mereka dijemput il4hi bersama disaat sedang melakukan tugas yang dipertanggungjawabkan.

Akhbar melaporkan dua anggota polis m4ut selepas terbabit kem4langan ketika mengejar svspek lumba haram dalam Operasi S4mseng Jalanan di Kilometer 24.4 Lebuhraya Sistem Lingkaran Kajang (SILK) dari arah Kajang menghala ke Putrajaya, awal pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 1.30 pagi itu, kedua-dua m4ngsa yang m4ut iaitu Sarjan Mohd Arifah Md Yassin, 36, dan Konstabel Mohd. Muradzi Mohd Nawi,26 dilaporkan men1nggal dunia di tempat kejadian.

Difahamkan kedua-dua mereka bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang yang mana Mohd Arifah bertugas di Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (BSPT) manakala rakannya, Mohd Muradzi bertugas di Cawangan Jen4yah (D4).

Mengesahkan kejadian itu, Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, ketika kejadian, mereka sedang bersama-sama melakukan tugas dalam Operasi S4mseng Jalanan BSPT IPD Kajang di laluan terbabit yang sering digunakan s4mseng jalanan untuk berlumba.

Kedua-dua m4ngsa, masing-masing menunggang motosikal jenis Yamaha 115Z dan Yamaha RXZ mengejar svspek lumba h4ram dalam operasi itu.

Ketika sedang mengej4r, m4ngsa yang menunggang Yamaha 115Z dari arah Kajang bertembung dengan motosikal rakannya,katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Mohd Zaid berkata, akibat pel4nggaran itu, kedua-dua m4ngsa mengalami kecederaan parah pada bahagian muka serta kep4la dan disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian.

Jen4zah mereka dibawa ke Hospital Serdang untuk urusan bed4h siasat dan siasatan lanjut sedang dibuat bagi mengenal pasti punca kem4langan.

Siasatan dij4lankan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, ujarnya.

Semoga keluarga kedua dua mangsa tabah yang maha esa lebih sayangkan mereka gugur disaat sedang bertugas untuk keamanan negara. Al fatihah.