[Terkini] Smbuh dri kmlangan,” Kpl mninggal scara mngejut undang sebakk” (6Gmbr)

Puchong : Seorang angg0ta P0lis berpangkat Koperal men1nggal dunia semalam dipercayai berpunc4 dari ses4k n4fas, namun ini hanya laporan awal segala maklumat lanjut akan dimaklumkan pihak berwajib.

Melalui perkongsian facebook ” Friends 0f PDRM ” memaklumkan Kpl Sh4harudin Sh4hid yang bertugas di Balai P0lis Putera Perdana dis4hkan men1nggal dun1a semalam.

Jen4zah berada di Hospital Putrajaya untuk tindakan lanjut namun punca sebenar kematian arwah Kpl Shaharudin Shahid belum disahkan lagi namun mengikut laporan awal arwah megalami sesak nafas sebelum meninggal dunia.

Arwah meninggalkan seorang balu dan anak yang masih kecil, dua minggu lalu Kpl Shaharudin Shahid telah terlibat dalam kemalangan jalan raya dan mengalami kecederaan dikepala dan kaki impak dari kemalangan tersebut.

Arw4h sempat memuat naik foto semasa kem4langan dilaman facebooknya dan foto foto rakan setugas menziarahnya dirumah semasa bercuti sakit ekoran kemalangan yang menimpa dirinya.

Arw4h telah pulih sepenuhnya selepas 2 minggu namun semalam insan insan yang mengenali arw4h dikejutkan pemergian arw4h yang disifatkan mengejut bagi mereka.

Sebak luahan mereka mengenangkan pemergi4n arw4h Kpl Shaharudin Shahid ” Sayag rindu abang sangat sangat tak terucap dengan kata kata ya Allah, mmy tahu abang ada je disisi sayang walaupon hakikatnya abang dah pergi,Al-fatihah buat Hero Syurga saya, Doakan dipermudahkan urusan suami saya – Dari isterimu Puan Amirah Wahib.

Speechless,buka-buka tepon pagi ni tgok whatssup,antara anak toksu Yang Ada kenangan waktu kecik dgn aku,Lebih kurang sebaya Aku 39 tahun dan dia 37 tahun.

(Bapak saudara pupu), Semoga damailah kau disana , semoga Allah permudahkan urusan mu disana.Alfatihah buat paktam din Mohd Shaharudin bin Shahid -Azizah Othman.

Perjanjian Allah itu pasti, Ajal m4ut xkan kurang sesaat dan xkn lebih sesaat, sampai detik tertulis masa kita sudah sampai,akan pergilah kita meninggalkan dunia pinjaman.

Smlm masih teringat wassap2 kita dlm group, konon nk order udang galah gred aaa dr Syaroni Shahid, arwah Shaharudin Shahid pun wassap nk beli ikan apa utk mak ..dok balas membalas wassap dlm group.

30 minit kemudian Allah dah jemput hang, meruntun jiwa seorg kakak, meruntun jiwa seorg isteri amirah wahi, meruntun hati anak2, merobek hati seorg ibu, meruntun jiwa adik beradik sedarah dgn hang.

Sempat mak p rasa dok ngn hang, sempat hang peluk cium mak, lama dh kita x jumpa 2 thn, mmg terkesan dijiwa kami, ya allah tempatkanlh dia bersama org yg beriman.

Kak ingat pesan hang, kak cik nnt mak balik sana jaga mak na, tu last pesanan dr hang Kak syg hang – Dari Kakak mu Shazila Shahid.

Ya Allah sesungguhnya Engkau yg Maha Mengetahui dan Engkau hanya menguji hambaMu yg kuat.Kuatkan lah semangat kami semua Ya Allah.

Semoga seluruh keluarga diberi ketabahan terutama buat isteri arwah moga ruh Kpl Shaharudin Shahid tenang disana. Al fatihah.- Media Tular.