[Terkini] Slamat tnggal syg,”Ma ma hem bus nfas dpan ank trsyang” (5Gmbr)

Sungai Siput : Seorang wanita m4ut manakala anak perempuannya ceder4 selepas kereta dinaiki mereka terlibat kem4langan di Jalan Besar Kampung Tersusun Salak Baru, di sini hari ini.

N4has tersebut menyebabkan mangsa, Nurul Y4smin Ir4na Abd R4him, 35, yang memandu kereta jenis Perodua Kancil p4rah dan m4ut di tempat kejadian manakala anak m4ngsa berusia lima tahun yang cedera ringan dihantar ke Hospital Sungai Siput untuk rawatan.

Alfatihah utk sahabatku Nurul Y4smin Ira4na ,tenanglah di sana min, kami pasti menyusul kemudian terdengar2 suara hang min.

Voice msj aku hang baik min aku taw,hang baik sgt terima kasih,sllu support aku bg semangat kt aku sllu doakan cikno hang suap cikno makan tak mampu aku nk luah apa2 hanya doa pd yg ESA utk hang agar tenang di sana.- Maz Yana.

Innalillahiwainnailaihirojiun terkejut dgn khabar berita yg sahabat sy di kmpg Nurul Yasmin Irana telah kembali menghadap sang pencipta😭.

Ya Allah ampuni dia, rahmati dia, maafkan dia, muliakan kem4tian dia, lapangkan kvbur dia, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggal dia dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga dia di tempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. -Aischa Schaary.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Sungai Siput (BBP), Mohd. Azizi Zakaria berkata, sepasukan anggota dari BBP Sungai Siput dihantar ke lokasi kejadian selepas menerima maklumat pada pukul 1.41 petang.

Katanya, setibanya di lokasi, didapati kemalangan itu membabitkan kereta dipandu m4ngsa dan sebuah kereta jenis Hyundai Sonata.

Pemandu kereta Kancil didapati tersepit di bahagian tempat duduk dan disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian oleh petugas perub4tan.

Anggota segera menjalankan operasi mengeluarkan m4ngsa menggunakan ‘rescue tool’ dan m4yat m4ngsa kemudian diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut, katanya di sini hari ini. Al fatihah.