[Terkini] Slamat jlan Wak ,” Ajaal rmpuh lmbu buntiing 0tw kerja ” (6Gmbr)

Jasin : Seorang pekerja hotel m4ut selepas motosikal ditunggangi merempvh seekor lembu yang bunting di Jalan Simpang Bekoh – Rim, awal pagi ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 5.25 pagi itu, m4ngsa Aizal Abdullah, 47, atau lebih mesra dengan panggilan Wak disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian akibat keceder4an p4rah di kepala.

Innalillahiwainnailaihirojiun, Al fatihah, Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kem4tiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arw4h di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Selamat pulang ke pangkuan Yang Maha Esa, semoga tenang di alam sana. 😥😢😭😭😭😭

Kau tetap dalam kenangan kami sekeluarga ❤ Wak (pakteh)
24.11.21 – Nur Ain.

Ketua Polis Daerah Jasin, Deputi Superintendan Mispani Hamdan berkata, kem4langan berlaku ketika m4ngsa yang menunggang motosikal jenis Honda Wave dalam perjalanan dari arah Simpang Bekoh ke Rim.

Setiba di lokasi, mangsa dipercayai gagal mengelak dan merempvh seekor lembu yang berada di atas jalan.

Akibat kemalangan itu m4ngsa mengalami keceder4an p4rah dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian oleh pegawai perubatan, katanya ketika dihubungi di sini, hari ini .

Katanya, m4yat m4ngsa telah dihantar ke Hospital Jasin untuk bedah siasat dan kes disi4sat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Dalam pada itu, Mispani turut mengingatkan agar penternak lembu khususnya berdekatan lebuh raya bertanggungjawab dengan piliharaan masing-masing.

Pemilik lembu diingatkan untuk bertanggungjawab dengan ternakan masing-masing dan tidak membiarkan haiwan itu bebas tanpa pemerhatian.

Pihak polis akan mengambil tindakan bersepadu bersama pihak berkuasa tempatan (PBT) untuk memantau keadaan ini dan sekiranya kita kesan ada haiwan yang tidak dipantau, ternakan itu akan dirampas, katanya.

Tambahnya lagi, kompaun juga akan dikeluarkan kepada pemilik jika binatang ternakan mereka tidak dituntut. Al fatihah.