[Terkini] Slamat jlan Tuan Abe , ” dtemui x sedarkn diri ktika brtugas di Balai Bomba ” (5Gmbr)

Alor Setar : Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jalan Raja di sini men1nggal dunia selepas ditemui tidak sedarkan diri ketika bertugas di balai bomba tersebut, hari ini.

Pegawai terbabit, Mohd. Faizol Izwan Hang Tuah, 35, disahkan men1nggal dunia selepas dibawa ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini pada pukul 3.55 petang ini.

Permergi4n arw4h secara mengejut mengundang kesedihan kepada keluarga dan rakan rakan setugas.

Dukacita dimaklumkan bahawa PPgB Mohd Faizol Izwan bin Hang Tuah (35 tahun) yang bertugas sebagai Ketua Balai BBP Jalan Raja, JBPM Negeri Kedah telah disahkan men1nggal dunia pada jam 15:55 oleh pegawai perubatan di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar.

Jen4zah kini masih berada di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar untuk tindakan pihak KKM,Bersama-sama kita mendoakan semoga arw4h ditempatkan bersama-sama orang beriman, Al-Fatihah.

Selamat jalan sahabat Faizol, memang terkejut bila dapat berita pemergian mu dari ann petang tadi, Tiba Tiba teringat plan kita semua nak pergi kenduri kahwin mickey bila covid habis nanti.

last kita berkumpul masa majlis nikah kahwin ann, Kenangan masa belajar dan masa duduk rumah sewa akan kami bawa sampai ke syurga.

Selamat jalan sahabat semoga semua amalan kau di terima Allah, Sesungguhnya kami bersaksi kau hambaNya yang soleh Dan baik, Semoga jumpa lagi ab, Damailah engkau di alam sana.Al fatihah -Muhamad Hizwan.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan dan Penyelamat, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah, Mohamadul Ehsan Mohd. Zain berkata, pegawai itu ditemui tidak sedarkan diri oleh pegawai lain di balai tersebut sebelum dibawa ke HSB.

Punca kem4tian masih belum diketahui dan jenazah masih di HSB untuk tindakan Kementerian Kesihatan, katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata, Allahyarham Mohd Faizol merupakan seorang pegawai yang baik dan berdedikasi terhadap tugasnya, Semoga isteri arw4h Puan Nuru Hudda tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arw4h.Al fatihah.