[Terkini ] Slamat jaln abg, ” Djmput ilaahi sndirian trbaring dsofa ” (5Gmbr)

Tangkak : Seorang pes4kit C0V1D19 yang sedang menjalani ku4rantin kendiri ditemukan men1nggal dunia di kediamannya di Jalan Bayan, Kampung Kenangan Tun Syed Nasir, di sini, hari ini.

Apa yang menimpa arw4h Zuraimi mengund4ng kesedihan pada insan yang mengenali dirinya,
Allahuakhbar, Allah Allah, Nape aku bgun tido je dapat berita mcmnie je.

Semalam bru cite2 dgn kawan kawan, Risau dia dok umah sowang2 takada yg jaga,Jap lg dpat berita mcmnie, Rakan seperju4ngan telah pergi, Al fatihah untk Zuraimi, Semoga arw4h ditempatkan dikalangn owg2 briman -Wan Mohd Sufian Ghazali.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Tangkak, Penolong Penguasa Bomba Rafiah Aziz berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san pada 11.48 pagi dan seramai 13 anggota dikejarkan ke lokasi kejadian.

Beliau berkata, kem4tian Zuraimi Abd Aziz, 51, disedari anak saudaranya apabila menemui m4ngsa tidak sedarkan diri ketika menghantar bekalan makanan.

Anak saudara m4ngsa berasa curiga kerana bekalan makanan yang dihantar sebelum ini belum disentuh, dia menjenguk dari tingkap dan mendapati bapa saudaranya itu dalam keadaan terb4ring tidak sedarkan diri atas sofa.

Anak saudaranya kemudian menghubungi pihak berkuasa dan menyerahkan kunci kediaman kepada pihak bomba untuk melihat keadaan m4ngsa.

Pegawai perub4tan yang hadir mengesahkan m4ngsa meninggal dunia, M4yat diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut, katanya ketika dihubungi.Al fatihah.