[Terkini] Slamat jalaan Abg Am, ” Mninggal trsepit rem puh blakang trelerr ” (6Gmbr)

Sepang : Seorang pem4ndu lori men1nggal dun1a selepas kenderaan dipandunya mel4nggar belakang treler dalam satu kem4langan di Kilometer 42.2 Lebuhraya Utara Selatan dari Bandar Serenia menghala Nilai pada Rabu.

M4ngsa Mohamad Hamran disahkan meninggal dunia ditempat kejadian akibat tersepit dihadapan lorinya yang remuk akibat impak rempuhan terbabit.

Apa yang berlaku menzahirkan kesedihan insan insan yang mengenali arwah yang disifatkan mereka seorang insan yang sangat baik dan amat disenangi rakan rakan dan keluarga.

Salam dan selamat sejahtera semua, Untuk makluman. Kita baru kehilangan seorang sahabat dan kawan baik – mengenalinya saat kerja (MALINDO AIR).

Saudara Mohamad Hamran (TQ ATAS KATA KATA SEMANGAT MU SAHABAT SAAT DI AIRLINES BERSAMA , PEMERGIAN NYA AMAT DIRASAI).

Sama2 kita doakan agar arwah ditempatkan dikalangan org beriman.

إِ نَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kem4tiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman, tulis Muhammad Nizam melalui laman facebooknya.

Dalam pada itu Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, panggilan kecemasan diterima pada jam 4.41 pagi sebelum sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ke lokasi kejadian.

Menurutnya, ketika pasukan bomba tiba, didapati m4ngsa yang membawa lori lima tan tersep1t di bahagian pemandu dan dalam keadaan tidak sedarkan diri.

Anggota bertugas berjaya mengeluarkan m4ngsa berusia 41 tahun itu dan pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengesahkan m4ngsa men1nggal dunia di lokasi kejadian.

M4yat m4ngsa diserahkan kepada polis untuk tindakan selanjutnya, katanya dalam kenyataan pada Rabu.

Semoga keluarga arw4h tabah dia dijemput ilahi disaat sedang mencari rezeki moga rohnya tenang disana. Al fatihah.