[Terkini] Skuter NVX kmlangan,” Seorng mninggal seorng paraah ” (5Gmbr)

Johor Bharu : Seorang lelaki men1nggal dun1a manakala isterinya p4rah apabila motosikal jenis Yamaha NVX yang mereka tunggang terlibat kem4langan malam tadi diperjalanan pulang dari tempat kerja.

Kemalangan m4ut itu berlaku di Lebuhraya Utara Selatan dari arah Bandar Dato Onn menghala Pandan, M4ngsa Mohd Rizuan disahkan men1nggal ditempat kejadian manakala isterinya Nashirah Abdul Rahman ceder4 p4rah pada bahagian kaki.

Kemal4ngan menyebabkan kesesakan yang teruk dari arah jalan tersebut namun punca sebenar kejadian tidak dapat dipastikan namun laporan awal menyatakan Yamaha NVX yang ditunggang telah merempvh kender4an berat seperti lori atau sebaliknya yang masih belum disahkan.

Apa yang berlaku mengund4ng pilu kepada keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h Mohd Rizuan serta isterinya yang lebih mesra dengan panggilan Syira yang merupakan perkerja Flex. Jen4zah Mohd Rizuan dihantar ke Hospital untuk tindakan lanjut manakala isterinya turut diberi rawatan di Unit kecem4san Hospital akibat kecederaan p4rah yang dialaminya.

Pasangan ini mempunyai 3 cahayamata yang masih kecil, Arwah Mohd Rizuan berasal dari Kelantan Isterinya dari Pekan, Pahang menetap dan berkerja di Johor Bahru.

Hujang bulan ini 30.11.21 merupakan Anniversary ke 12 tahun mereka selepas diijabkabulakn pada 30.11.2009 namun Mohd Rizuan tak sempat untuk menyambut Anniversary tersebut.

Punca sebenar kejadian tersebut kini dalam sisatan pihak berwajib sama sama kita doakan agar dipermudahkan urusan arw4h dan isterinya yang p4rah dikaki mungkin terpaksa dilakukan pemedahan agar kembali sembuh. Al fatihah.