[Terkini] Seorang mninggal ,” Konvoi ke Cameron Highlands berakhir trgedi ” (6Gmbr)

Seberang Perai : Keterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukar tr4gedi apabila motosikal ditunggangi mereka bergesel sesama sendiri sehingga salah seorang terbvnuh dalam kejadian di Kilometer 157.4 Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan dekat Nibong Tebal di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 9 pagi itu, seorang pelajar kolej, Muhammad Zikrikhan Rizadhan, 18, terbvnuh di tempat kejadian disyaki akibat keceder4an p4rah.

Sebak luahan kakak arw4h ” Bismillah. اِنَّالِلَه وَاِنَّااِلَيْهِ رَاجِعُوْنَ اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ
Dengan dukacita adalah dimaklumkan bahawa adik, Muhammmad Zikrikhan bin Rizadhan telah kembali ke rahmatullah 8pagi tadi Ahad, 17Oct2021.

Mohon kenalan mendoakan & sedeqahkan Al Fatihah buat arw4h. Semoga Roh beliau ditempatkan bersama R0h para solihin dan diterima amalan baiknya serta dijauhkan Azab kubur.
Aaminn aaminn Ya Rabbilalimin 🤲🌷.

Arw4h terlibat dlm kem4langan, di lebuhraya utara-selatan, Sg Bakap. InsyaAllah jen4zah akan dikebumi esok, 18Oct2021 Isnin.

Dalam pada itu Menurut Ketua Polis Daerah Seberang Perai Selatan, Superintendan Lee Chong Chern, kejadian itu membabitkan empat buah motosikal jenis Yamaha Y15ZR dari arah Juru di sini menuju ke Cameron Highlands, Pahang.

Siasatan mendapati kem4langan berlaku apabila sebuah motosikal bergesel dengan motosikal m4ngsa di sebelah kanan sebelum bergesel dengan sebuah motosikal lain di sebelah kanan.

Motosikal m4ngsa turut bergesel dengan motosikal keempat di sebelah kiri sebelum kesemua kenderaan itu terseret di atas jalan dan terhenti di lokasi kejadian,katanya kepada pemberita hari ini.

Menurutnya Chong Chern, kesemua motosikal terlibat didapati berada di lorong kiri sebelum kem4langan berlaku.

Akibat kejadian itu, mangsa maut di tempat kejadian dan punca kematian akan diperolehi selepas bedah siasat dibuat apabila keputusan ujian C19 diperolehi.

Tiga lagi penunggang berusia 19, 21 dan 23 tahun mengalami keceder4an, manakala kesemua motosikal yang terlibat mengalami kerosakan, katanya lagi.

Beliau berkata, kes disi4sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987, semoga keluarga arw4h tabah dan dipermudahakn segala urusanya. Al fatihah.