[Terkini] Seorang maaut, ” Kmalangan 3 knderaan di Machang ” (5Gmbr)

Machang : Seorang lelaki men1nggal dun1a dalam kem4langan yang membabitkan 3 kender4n hari ni di Kemuning jalan Machang Kota Bharu Kelantan hari ini.

Dalam kem4langan yang melibatkan Alza,Wira dan Hilux itu seorang lelaki yang dikenali dengan nama Miyo yang memandu Proton Wira men1nggal dun1a ditempat kejadian.

Mengikut laporan awal kem4langan dipercayai berpunca dari pacuan 4 roda jenis Toyata Hilux yang membawa muatan ikan gagal memotong menyebabkan bertembung dengan Proton Wira yang dipandu m4ngsa.

Namun punca sebenar kem4langan kini dalam siasatan pihak berwajib apa yang berlaku mengundang pilu dan insan insan yang mengenali arw4h Miyo.

Allahuakbar .. Al Fatihah buat sahabat (Miyo) rakan seperjuangan sungguh mulia pemergian mu sahabat turun pagi nok g krijo hari ini, malam ni pula malam Jumaat takziah buat keluarga beliau sama kita sedekahkan (al-Fatihah) untuk beliau -AndyMcp.

Semoga seluruh keluarga arw4h tabah dengan apa yang berlaku jen4zah dihantar ke Hospital Machang untuk tindakan lanjut.Al fatihah. ( Info Penuh akan Menyusul )

Kosmo melaporkan Seorang buruh m4ut m4nakala tiga yang lain ceder4 dalam n4has melibatkan tiga buah kenderaan di Kil0meter 42, Jalan Kota Bharu-Kuala Krai, dekat Kampung Kemuning di sini hari ini.

Kejadian pada pukul 8 pagi itu mengakibatkan m4ngsa, Muhammad Amirul Saupi, 26, yang memandu kereta jenis Proton Wira men1nggal dun1a di lokasi kejadian akibat ceder4 p4rah pada bahagian kep4la dan tengkuk.

Ketua Polis Daerah Machang, Deputi Superintendan Ganti Jimmy berkata, siasatan mendapati, kemalangan berlaku semasa sebuah trak pikap jenis Toyota Hilux dipandu seorang lelaki berusia 33 tahun sedang dalam perjalanan dari arah Kota Bharu menghala ke arah Kuala Krai.

Menurutnya, apabila tiba di lokasi kejadian, pem4ndu kenderaan itu dipercayai cuba mem0tong sebuah kereta di hadapannya, namun hilang kawalan.

Insiden itu menyebabkan kenderaan berkenaan terb4bas masuk ke laluan bertentangan sebelum merempvh kereta dipandu m4ngsa dan sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Perodua Alza yang dinaiki tiga ber4nak.

Pemandu kenderaan pacuan empat roda itu ceder4 pada bahagian kaki kiri manakala pemandu Perodua Alza yang berusia 29 tahun dan anak lelaki berusia empat tahun ceder4 ringan, katanya ketika dihubungi Kosmo hari ini. Al fatihah.