[Terkini] Semoga Allah merahmati mu, ” Bertabah keluargamu ” (5Gmbr)

Kemaman : Seorang anggot4 berpangkat Lans Koperal tiba-tiba reb4h sebelum men1nggal dunia selepas dipercayai akib4t ser4ngan j4ntung sewaktu sedang melakukan rondaan di sekitar bandar Chukai di sini malam tadi.

Lans Koperal Mohd. Nor Afiza Mohd36, yang bertugas Balai Polis Chukai di sini telah reb4h di sebuah stesen minyak sebelum disahkan men1nggal dun1a sebaik tiba di Unit Kecem4san Hospital Kemaman di sini pada pukul 9 malam.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan berkata, sebelum kejadian, Mohd Nor Afiza terlibat dalam rondaan bersama pasukan pematuhan dengan menaiki kereta peronda sebelum meminta rakan setugas berhenti di stesen minyak.

Dia tiba-tiba reb4h selepas keluar dari kereta peronda sebelum dikejarkan ke H0spital Kemaman.

Allahyarham yang sudah 15 tahun berkhidmat bersama pasukan polis, meninggalkan seorang isteri dan empat anak termasuk b4yi berusia setahun tiga bulan, katanya ketika ditemui di Unit F0rensik Hospital Kemaman di sini hari ini.

Hanyan berkata, jen4zah Mohd Nor Afiza dikebumikan di kampung halamannya, di Tanah Perkvburan Islam Bukit Besi, Dungun.

Sementara itu, isterinya, Norazilla Mohd. Yusuff, 32, berkata, suaminya yang mengh1dap s4kit j4ntung dan d4rah tinggi mengadu s4kit d4da sebelum keluar bekerja syif petang semalam. Al fatihah.