[Terkini] Semalam Abe Ramli urus jenzah mgsa Kmlngan diGua Sejuk, ” Hari ini dia pula menyusul ” (5Gmbr)

Kota Bharu : Wartawan sambilan Media Prima Berhad (MPB), Che Ramli Ibrahim, men1nggal dunia selepas pengsan di dalam kenderaan pacuan empat roda di Kampung Pulai, Gua Musang, hari ini.

Che Ramli, 62, disahkan men1nggal dunia jam 4 petang, di H0spital Gua Musang (HSM), di sini.

Ini luahan YB Adun Paloh Gua Musang, kata YB Amran Ariffin (Adun Paloh) baru semalam Abe Ramli (Che Ramli Ibrahim/ Wartawan) bersama samanya urus jen4zah Jali m4ngsa kem4langan di Gua Sejuk Gua Musang tak sangka hari ini dia pula men1nggal dunia.

M4ngsa sebelum itu dalam perjalanan pulang selepas menyelesaikan tug4san di sebuah kebun buah-buahan di kawasan berkenaan.

Rakannya, Sharuddin Ibrahim, 59, yang turut sama dalam tugasan itu berkata, m4ngsa sebelum itu ada mengadu pening kepala dan munt4h sebelum diminta berehat dalam kenderaan berasingan.

Che Ramli menaiki kenderaan lain milik seorang pekebun, namun tidak lama kemudian saya diberitahu dia tiba-tiba pengs4n ketika bersandar di bahagian penumpang hadapan.

Arw4h kemudian dikejarkan ke HGM sebelum disahkan men1nggal dunia kira-kira jam 4 petang, katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Che Ramli yang baru dua tahun bersara sebagai kakitangan Jabatan Pos Malaysia berkhidmat sebagai wartawan sambilan sejak lebih 40 tahun lalu.

Menurut anaknya, Hafizi Che Ramli, 32, bapanya tidak menunjukkan sebarang perubahan dan tetap aktif turun padang mencari berita termasuk hari ini dan semalam.

Mangsa kemalangan di Gua Sejuk semalam arwah Jali yang diuruskan Abe Ramli bersama YB Amran Ariffin (Adun Paloh) semasa pengkebumian jenazah Arwah jali dan anaknya.

Sebab itu ketika dimaklumkan ayah pengs4n dan men1nggal dunia, kami seakan tidak percaya kerana dia kelihatan sihat cuma dia ada menghidap kencing m4nis serta d4rah tinggi sahaja sejak beberapa tahun lalu.

Selepas proses bedah siasat selesai, arw4h akan dikebumik4n di Tanah Perkvburan Islam Kampung Lembaga malam ini,kata anak keempat dari lima beradik itu. Al fatihah.