[Terkini] Selalu mnangis trkenang Taqim, ” Makk pmandu J&T luaah ksedihan” (5Gmbr)

Johor Bahru : Pem4ndu lori sy4rikat logistik dan pengh4ntaran bungkusan yang m4ut akibat keb4karan, Muhammad Mustaqim Ismadi, 23, pernah berpesan agar jangan menangisi pemergian orang, tetapi sebaliknya mendoakan mereka.

Ibu Allahyarham, Maglita Varshay Ibrahim, 49, tahun berkata, anak sulungnya membuat pes4nan tersebut selepas kehilangan ibu saudaranya akibat C19 kira-kira empat bulan lalu.

Suri rumah itu memberitahu, sejak akhir-akhir ini anaknya itu menunjukkan perubahan ke arah yang lebih baik, sehingga disedari masyarakat setempat dan juga rakan-rakan sekerjanya.

Kira-kira empat bulan lalu, kakak saya men1nggal dunia akibat C19, ketika saya sedang bersedih, Mustaqim nasihatkan agar jangan menangis sebaliknya sedekah doa.

Kerana katanya itu adalah perkara yang lebih baik untuk dilakukan berbanding hanya mer4tapi pemergian orang tersayang, katanya kepada pemberita selepas menerima kunjungan Pengarah Pertubuhan Kesel4matan Sosial (Perkeso) Johor, Tong Sing Chuang dan Ahli Majlis Johor Bahru, Datuk Yahya Jaafar.

Pada 28 September lalu, lori dipandu Mohamad Mustaqim terbabas mel4nggar pokok sebelum terbakar kerana dipercayai mengelak kon yang berada di atas jalan.

Akibat kem4langan itu, Mohamad Mustaqim tersepit dan maut akibat kebakaran itu. Al fatihah.