[Terkini] Sebakk tulis Shuib, ” Jngan tidur lama lama syg ank ank tunggu ni ” (6Gmbr)

Kuala Lumpur : Lebih 24 j4m selepas ditidurk4n demi mel4hirkan anak keempatnya, Ayash Affan menerusi kaedah pembed4han, penyanyi Siti Sarah masih belum sedarkan diri daripada k0ma.

Doktor maklumkan Sarah sudah ditiarapk4n dengan harapan 0ksigen dan p4ru-p4ru boleh bekerjasama, kata Shuib mengenai keadaan isterinya, Siti Sarah.

Shuib ketika dihubungi berkata, harapan mereka sekarang adalah p4ru-p4ru boleh kembali normal dan bekalkan 0ksigen dalam badan.

Suaminya, Shuib atau nama lengkapnya, Shahmira Muhamad, 37, juga tidak berhenti menitipkan kata-kata semangat dan memanjatkan doa agar pelantun lagu Kesetiaan itu terus ku4t berju4ng melawan v1rus m4ut, C0V1D19.

Tulisnya menerusi hantaran terbaharu dalam Instagram Sayang, saya tahu awak sudah buat yang terbaik, Awak dah lawan sampai anak kita dah selamat pun dilahirkan.

Ayash Affan dah buka mata, kaki dan tendang-tendang dan tangan dah bergerak, Syukur Alhamdulillah dan sekarang awak penat dan sedang tidur.

Tapi jangan tidur lama-lama eh sayang, Saya, anak-anak dan famili semua rindukan awak,  Semua menunggu awak di rumah sayang, tulis Shuib.

Masih tidak putus harapan agar isteri tersayang bangkit, Shuib terus mengharapkan magis dan d0a yang baik-baik daripada orang ramai.

Jangan tidur lama sangat tau, Kuatkan semangat dan buka mata okey, Love you, sayang, Mohon semua terus mendoakan Sarah, ya, ujar juara rancangan realiti, Raja Lawak musim ketiga itu lagi.

Menurut Shuib menerusi muat naik Instagram hari ini, keadaan isterinya menunjukkan perkembangan yang p0sitif berdasarkan paras 0ksigen dalam badan yang semakin meningkat namun masih k0ma.

Semalam sekitar pukul 4 petang, Siti Sarah selamat mel4hirkan bayi lelaki dalam keadaan k0ma menerusi pembed4han bagi mengelakkan risiko akibat keadaannya yang agak kr1tikal.

Biarpun dilahirkan pra matang dan perlu menggunakan bantuan pernaf4san, bayi yang akan dinamakan sebagai Ayash Affan atas pilihan Sarah itu berada dalam keadaan stabil.

Siti Sarah sebelum ini dikejarkan ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia, Cheras, Kuala Lumpur pada Selasa lalu berikutan tahap 0ksigen dalam badannya yang semakin mer0sot.

Sarah dan Shuib sekeluarga disahkan positif C0V1D19 sejak 25 Julai lalu selepas menjalani saringan apabila pembantu rumah mereka disahkan positif v1rus m4ut tersebut.

Pasangan itu bernikah pada 2011dan dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6. Credit Kosmo.