[Terkini] Sayu kenang detikk akhir suaami, ” Sukar berckap akbt sesaak nafaas”(5Gmbr)

Sungai Petani : Seorang wanita tidak semp4t men4tap w4jah suaminya buat kali terakhir sebelum insan disayanginya itu meninggal dunia di Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), di sini akibat C19, Jumaat lalu.

Azl1za Mohd. Rosli, 37, berkata, dia dan H4mzah Md. Yusuf, 44, hanya sempat berbalas mesej menerusi aplikasi WhatsApp yang mana suaminya memaklumkan akan ‘ditidurk4n’ pada malam Khamis lalu.

Bagaimanapun, katanya, dia tidak dapat menatap wajah arw4h suaminya buat kali terakhir walaupun melalui panggilan v1deo memandangkan arwah ketika itu sukar menjawab panggilan kerana sering mengalami ses4k nafas.

Selepas arw4h beritahu dia akan ditidurkan, saya minta dia tunggu sekejap untuk buat panggilan video kerana selalunya dia sukar menjawab panggilan akibat ses4k n4fas.

Saya merayu supaya dia terus pegang telefon bimbit dan tunggu panggilan video daripada saya, namun hasrat saya itu tidak kesampaian apabila tidak berjawab.

Penantian saya berakhir apabila saya menerima panggilan daripada pihak hospital memaklumkan suami men1nggal dun1a pada pukul 8.30 malam, katanya ketika dihubungi semalam.

Azliza memberitu, arw4h suaminya yang bekerja di sebuah kilang di Kuala Ketil dekat sini yang p0sitif C19 menerima rawatan di HSA selama sembilan hari sebelum men1nggal dun1a.

Saya juga tidak berpeluang berhubung kerap dengan arwah sepanjang tempoh sembilan hari arw4h dirawat di HSAH kerana keadaan kesihatannya yang tidak stabil,ujarnya.

Katanya, arw4h sebelum ini ada menghantar mesej dan berpesan kepadanya supaya menjaga anak-anak sebaik mungkin.

Azliza berkata, dia berkahwin dengan Allahyarham Hamzah kira-kira tujuh tahun lalu selepas kedua-dua mereka berstatus ibu dan bapa tunggal disebabkan kematian pasangan masing-masing.

Tambahnya, dia bersama lima anak sedang menjalani ku4rantin di rumah selepas disahkan p0sitif C19 kira-kira seminggu lalu.

Semoga Puan Azliza terus tabah yang maha esa lebih sayangkan arw4h suami Puan dia insan yang sangat baik moga rohnya tenang disana.Al fatihah.