[Terkini] Sayu , ” Ford Ranger trjunam ksungai Pnsyarah lemass” (5Gmbr)

Pasir Mas : Seorang pensyarah Institut Pendidikan Guru (IPG) m4ut selepas kenderaan pacuan empat roda yang dipandunya terbabas sebelum terjun4m ke dalam sungai di Kampung Chicha Tinggi di sini semalam.

Kejadian pukul 5.50 petang itu berlaku ketika m4ngsa Abdullah Derahman, 56, yang bertugas di IPG Kota Bharu sedang memandu kenderaan pacuan empat roda jenis Ford Ranger melalui jambatan Paloh.

Turut bersama m4ngsa dalam Ford Ranger tersebut adalah anak lelakinya kata sepupu m4ngsa, namun anak lelaki nya terselamat dalam insiden pilu itu.

Sedekahkan Al Fatihah buat Sepupu saya, Dr Abdullah bin Haji Deraman yang m4ut terlibat dalam Kem4langan.

Ford Ranger beliau menjunam ke dalam sungai Kg Paloh Chicha Tinggi manakala anak lelaki nya selamat . Innalillahi wainna ilaihi rojiuun – CikPuan Yunie.

Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Mohd. Nasaruddin M. Nasir berkata, siasatan awal mendapati, m4ngsa dipercayai dalam perjalanan dari arah dari Paloh menghala menuju ke Chicha Tinggi.

Setibanya di lokasi kejadian, kenderaan yang dipandu m4ngsa dipercayai hilang kawalan dan terbabas lalu merempvh penghadang besi jambatan.

Insiden itu menyebabkan kenderaan pacuan empat roda yang dipandunya telah terjun4m dalam sungai.

Mangsa disahkan m4ut di lokasi kejadian selepas mengalami keceder4an pada beberapa bahagian anggota badan, katanya ketika dihubungi Kosmo hari ini. Al fatihah.