[Terkini] Satu lahad ibu & baby,” Jnazah mngsa drempuh budak lumba haram dikebumikn ” (5Gmbr)

Pasir Mas: Dalam kejadian semalam seorang wanita men1nggal dalam keadaan tr4gis dengan anak yang dikandung kelur dari rahim bila motosikal yang ditunggang bersama anak dirempvh motosial budak remaja yang berlumba h4ram.

Jen4zah ibu dan anak yang men1nggal dunia dalam kemalangan dua motosikal, semalam dikebumikan di dalam satu liang di Tanah Perkuburan Islam Kampung Banggol Stol, di sini, pada 10.30 pagi tadi.

Dalam kejadian itu, m4ngsa Nur Hasliza Abdul Yazaib, 25, meninggal dunia di lokasi kejadian di Kampung Lumpur, di sini.

Manakala bayi lelakinya yang terkeluar daripada kandungan disahkan men1nggal dunia di H0spital Pasir Mas (HPM) pada 12.30 tengah malam tadi selepas lima jam bert4rung ny4wa.

Suami m4ngsa, Mohd Khairi Hasbullah, 31, berkata dia masih terkejut dengan kejadian, namun bersyukur kerana proses menguruskan jen4zah isteri dan anaknya berjalan lancar seterusnya dapat dikebumikan segera.

Terima kasih saya ucapkan kepada semua pihak dan saudara mara yang membantu menguruskan jen4zah untuk dikebumikan.

Alhamdulillah, pusara mereka tidak jauh dari rumah kami, hanya 500 meter sahaja, mudah untuk saya menziarahi kubur mereka.

Namun hati saya masih tidak keruan memikirkan keadaan Nurul Iman Maisara, 6, yang masih mendapat rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian, katanya ketika ditemui dirumahnya di Kampung Banggol Stol, di sini, hari ini.

Mohd Khairi berkata, Nurul Iman yang juga anak kedua membonceng ibunya mengalami kecedera4n p4rah di kepala, muka dan tangan.

Katanya, dia amat berharap anaknya itu kuat berdepan kes4kitan dan kembali pulih.

Saya reda dengan ujian ini, namun menasihatkan orang ramai terutama anak muda untuk menunggang motosikal secara berhemah dan berhati-hati agar kejadian yang menimpa isteri dan anak-anaknya tidak berulang lagi.

Walaupun sukar untuk menjaga tiga anak berusia tiga hingga lapan tahun tanpa isteri di sisi kelak, saya akan menjaga sendiri mereka, katanya. Al fatihah.