[Terkini] Rehatlh Ustz , ” Arwh telah mngislamkan lebih dari 2 ribu org ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Ustaz Fadhli Yusof merupakan pendakwah yang sejati, buat kerja amal tanpa mengira pen4t dan lel4h, Susah mahupun senang.

Allahyarham seorang yang hebat tak pernah mengenal pen4t dah lel4h berdakw4h khususnya di Sabah, difahamkan Allahyarham telah mengislamkan lebih dari dua ribu orang, Allahyarham disahkan men1nggal dunia oleh medik pada jam 8.30 pagi hari Khamis, 5.8.2021.

Pergi seorang figura dakwah yang tidak popular di kaca tv tetapi sangat popular dengan d4kwahnya di Persiangan Sabah.

Ustaz Mohd Fadhli Yusof yang telah menemuinya pagi ini, Allah lebih menyayanginya dan beliau rehat dan tenang selamanya di sana.

Kita masih yang dikurniakan kesihatan dan segala kebaikan di dunia ini, koreklah sedaya upaya ilmu dan sampaikanlah walau satu ayat.

Sejujurnya saya tidak mengenali dakwah arw4h ustaz Mohd Fadhli Yusof apatah lagi bertemu dengannya, sehingga saya membaca dan mengkaji figura dakwah bukan Islam.

Melalui penulisan dan penyelidikan akademik dan di situlah saya mengenali arw4h yang cukup konsisten dalam aktiviti dakwah dan telah ramai yang memeluk Islam asbab dakwahnya di Sabah.

Insha Allah,ada kesempatan saya kongsikan sedikit sebanyak mengenai arw4h dan dakwah nya yang boleh kita ambil pengajaran dan contoh caranya dalam berdakwah, Insha Allah.

Sebagai mengikuti prosedur era C19 ni, jen4zah di bawa KKM bagi urusan swab test bagi menentukan sama ada p0sitif atau negatif, Resultt paling cepat petang ni, paling lambat 24 jam.

Jika p0sitif, pengkebumian secara C19 pemgurusan oleh pihak hospital untuk hal ini ahli keluarga dan sahabat terdekat boleh join dengan syarat dan bilangan yang terhad, ikut s0p yang ditetapkan.

Jika negatif, pengurusan akan diuruskan keluarga, juga dengan mengikut sop, Kami mohon doa daripada sahabat semua agar result yang diperoleh neg4tif, supaya dapat kita khidmat untuk kali terakhir.

Maafkan beliau sekiranya ada salah silap semasa h4yatnya, Sama-sama kita sedekahkan alfatihah buat arw4h ustaz Mohd Fadhli Yusof.