[Terkini] Rehatlh Tok Wan, ” Ajaal 0tw pulang Kuarantin Ambulanss trbabas” (5Gmbr)

Kuantan : Sebak luahan cucu arw4h yang dikenali dengan nama Jiha, kegembiraan Tok Wan nya untuk pulang kerumah di felda Chini setelah tamat tempoh Kuar4ntin di Hospital Pekan akibat menjadi Kontak rapat seorang pesakit C19 berakhir dengan tr4gedi.

Tok Wan dihantar semula ke Hospital Pekan untuk menerima rawatan selepas Ambulans yang dinaikinya terlibat kem4langan semasa diperjalanan untuk menghantarnya kerumah.

Hampir 6jam bert4rung ny4wa di Unit Kecemasan Hospital Pekan Tok Wan pergi jua dijemput ilahi akibat kesan kemalangan yang menima dirinya.

Awani melaporkan seorang warga emas yang baru selesai menjalani kuarantin C19 men1nggal dunia selepas ambulans dinaikinya hilang kawalan dan terb4bas ke longkang di Kilometer 21 Jalan Pekan-Batu Balik, Pekan semalam.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Pahang Supt Kamarulzaman Jusoh berkata m4ngsa, Husin Hamid,74, disahkan men1nggal dun1a semasa menerima rawatan di wad kecemasan Hospital Pekan pada 10.20 malam tadi.

Nahas dipercayai berlaku pada 4.15 petang semasa ambulans yang dalam perjalanan menghantar m4ngsa yang tamat tempoh kuarantin di Hospital Pekan pulang ke rumahnya di Felda Chini, terbabas semasa melalui jalan yang sedang dinaik taraf.

Kem4langan juga menyebabkan pemandu ambul4ns dan jurur4wat yang berada dalam kenderaan itu cedera ringan,katanya semasa dihubungi di sini hari ini.

Kamarulzaman berkata m4ngsa yang merupakan pesakit lel4h kronik menjalani kuarantin di Hospital Pekan setelah disahkan sebagai kontak rapat pes4kit C19.

Salam takziah buat seluruh keluarga Jiha atas permergian datuk tersayang yang mereka panggil Tok Wan moga rohnya tenang disana. Al fatihah.