[Terkini] Rehatlh Rin, ” Sesaak nafaas & mninggal ketika Hiking Bukit Bohey Dulang ” (5Gmbr)

Semporna : Kakitangan Kementerian Pembangunan Luar Bandar ya (KPLB) yang bertugas di Putrajaya men1nggal dunia ketika mendaki Bukit Bohey Dulang di sini, pagi semalam.

M4ngsa dikenali sebagai Rozlina Sharina Rosedi, 40, berasal dari Perlis dan bertugas di Putrajaya.

Mengikut rakan rakannya arw4h mempunyai sejarah sakit Asma, Sebak luahan insan yang amat rapat dengan arw4h ” Kelmarin ko msj aku, ko ckp ko rindu aku kite dah deal nak g main ice skating mcm dulu2 nak mengimbau kenangan dah deal nak g jln melawat andalas sama2 rindu wehh terejal sama2 ngan ko.

Tapi harini aku dpt berita yg ko dah tinggalkan aku, dah tinggalkan semua lin, ko rasa aku senang nak percaya ke? Aku harap ni sume mimpi je.

Sampailah aku call abg ko, n dia sahkan yg mmg ko dah xde aku tgh drive td aku terpksa stop kat tepi nak kawal emosi aku abg ko pun cuba bntu aku kawal emosi aku😢😢😢.

Innalillahiwainnailaihirojiun semoga kau tenang di sana ROZLIN SHARINA BINTI ROSEDI Semoga arw4h ditempatkan dikalangan orang2 yang dikasihi aamiin🤲🏻🤲🏻🤲🏻 Al fatihah – Cik Chinta ” .

Ketua Polis Daerah Semporna Superintendan Mohd Farhan Lee Abdullah berkata, m4ngsa dipercayai mengalami ses4k n4fas ketika melakukan aktiviti berkenaan pada 10.13 pagi.

Menurutnya, m4ngsa bersama dua lagi rakan wanita dikatakan pergi ke pulau terbabit untuk melakukan aktiviti mendaki.

Ketika mendaki, m4ngsa dikatakan mengadu sakit d4da dan ses4k nafas sebelum tidak sedarkan diri.

Kakitangan Taman Taman Sabah memberi bantuan kecem4san sebelum mangsa dikejarkan ke Hospital Semporna untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Bagaimanapun, pemeriksaan lanjut oleh doktor di hospital berkenaan mengesahkan m4ngsa men1nggal dun1a, katanya menerusi kenyataan di sini, hari ini.

Mohd Farhan berkata, mayatnya dirujuk ke Hospital Tawau untuk proses bed4h si4sat dan mengenal pasti punca kem4tian.

Siasatan lanjut masih dijalankan dan setakat ini, kes diklasifikasikan sebagai kematian mengejut (SDR), katanya. Al fatihah.