[Terkini] Rehatlh Kak Su, ” Mngsa rmpuhan buat kebaikn smpai akhir haayat ” (5Gmbr)

Bayan Lpeas : W4nita yang terbvnuh ketika membantu seorang mangsa kem4langan di Jalan Tun Dr Awang di sini dilaporkan dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Balik Pulau.

M4ngsa, Suhaila Zainol Abidin, 45 , dikatakan baru pulang dari Baling, Kedah dan berhenti di tepi jalan tersebut susulan kereta jenis Perodua Kelisa yang dip4ndunya ros4k.

Sebak luahan ins4n ins4n yang mengenali arw4h Puan Suhaila”Malam ni kami kehilangan Ketua Muslimat PAS Cawangan Simpang 4, Balik Pulau, Puan Suhaila binti Zainol, Allahyarham dil4nggar kereta yang dipandu laju ketika cuba bantu m4ngsa kem4langan lain di Bayan Lepas.

Penghujung usia Allahyarhamha sentiasa dipenuhi dengan khidmat kebajikan untuk warga sekitar cawangan kami. Semoga Allah ampunkan dosanya, rahmati dan muliakan rohnya dan dipermudahkan urusan akhiratnya, amin -Khirul Ibni Aidarus.

Dalam pada itu Adik ipar m4ngsa, Nor Azrina Abdul Rahim berkata, sudah menjadi rutin arw4h membawa ayahnya yang mengh1dap k4nser dari kampung ke Hospital Pulau Pinang untuk mendapatkan rawatan.

Memang kami tahu kereta arw4h rosak kerana abang saya (suami m4ngsa) sudah datang ke lokasi untuk membantunya sebelum bergerak ke tempat lain untuk mendapatkan perkhidmatan baiki kereta.

Bagaimanpun, sebaik kembali ke lokasi abang saya dapati isterinya sudah terbujur dalam keadaan berlumuran d4rah.

Kami hanya tahu apa yang terjadi kepada kakak ipar saya berdasarkan maklumat daripada saksi kejadian serta orang awam,katanya kepada Malaysia Gazette ketika ditemui di lokasi kejadian.

Tambah Nor Azrina, mereka sekeluarga pelik apabila diberitahu arwah meninggal di Jalan Tun Dr Awang kerana dia memang tidak akan menggunakan laluan tersebut sebelum ini.

Apabila dimaklumkan dia maut ketika bantu orang memang saya percaya kerana dia merupakan individu yang suka menolong orang yang terlibat dalam kem4langan.

Saya tidak sangka perjumpaan kami di rumah ibu minggu lepas merupakan penemuan terakhir tambahan pula arw4h asyik menyebut dia akan pergi jauh dan mungkin sudah tidak dapat bersua lagi.

Ketika ini saya sedang hamil dan arw4h nyatakan mungkin wajah anak saya miripnya untuk saya tatapkan nanti dan saya tidak sangka rupanya itu petanda dia akan meninggalkan kami semua dalam tempoh singkat ini, ujarnya.

Mengulas lanjut Nor Azrina berkata, m4ngsa tidak bekerja dan mempunyai dua cahaya mata berusia sembilan dan 15 tahun. Al fatihah – Media Tular, MalaysiaGazette.