[Terkini] Rehatlh Iloy, ” Ajaal trsepit 0tw balik 0ustation di Johor ” (5Gmbr)

Kulai : Seorang lelaki berusia 21 tahun m4ut manakala tiga yang lain cedera dalam satu kem4langan membabitkan dua buah lori berhampiran Plaza Tol Skudai, Lebuh Raya Utara Selatan, dekat sini hari ini.

M4ngsa Amirul Asyraf Mohd Nasir,21, disahkan meninggal dunia ditempat kejadian impak kemalangan tersebut sebak luahan bapa saudara arw4h pemergian anak saudara tersayang.

Saya baru kehilangan anak saudara saya Amirul Acap awal hari ini. Arwah Iloy kemalangan di lebuhraya Skudai ketika menghala pulang ke Kuala Lumpur dari oustation di Johor.

Seorang anak yang baik, menghormati orang tua, rajin bekerja dan bertanggungjawab. Urusan membawa pulang jenazah sedang diuruskan dan dijangka sampai ke Kuala Lumpur esok tengahari.
Saya telah kehilangan 2 orang anak saudara.

Farish men1nggal ketika berumur 10 tahun selepas 2 tahun melawan leukaem1a. Kini sepupunya, Iloy pergi meninggalkan kami pada umur 21 tahun.

Mohon jasa baik tuan tuan untuk sama-sama kita sedekahkan doa dan Al Fatihah buat arwah Amirul Asyraf bin Mohd Nasir.

Semoga arwah Iloy ditempatkan dikalangan mereka yang beriman. Uncle Jarr sayang Iloy dunia dan akhirat. Berehatlah. Alfatihah -Jarr Nadjmuddean.

Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Kulai, Pegawai Bomba Kanan, Fauzi Che Deris berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu pada pukul 9.38 pagi sebelum 17 anggota beserta empat buah jentera dikejarkan ke lokasi kejadian.

Setibanya di lokasi kejadian katanya, didapati kem4langan tersebut membabitkan dua buah lori iaitu sebuah lori 3 tan dan sebuah lori jenama Hino.

Kem4langan itu turut melibatkan empat orang m4ngsa masing-masing adalah pemandu dan kelindan kedua-dua buah lori dimana kesemua mereka berada dalam keadaan tersepit akibat kem4langan itu.

Seorang m4ut iaitu kelindan lori Hino manakala tiga yang lain ceder4, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Tambah beliau, mangsa yang maut diserahkan kepada polis manakala tiga yang lain dibawa ke H0spital Kulai untuk mendapatkan r4watan. Al fatihah.