[Terkini] Rehatlh Cikgu, ” x sangka ini kesudahan kehidupan mu didunia” (5Gmbr)

Rembau : Seorang guru wanita ditemukan men1nggal dunia di atas katil di rumahnya di Taman Dato Lela Maharaja dekat sini pagi tadi.

Assalamualaikum, Dukacita dimaklumkn Cikgu Badariah telah kembali menemui penciptanya.

إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ Ya Allah, ampunilah, rahmatilah, bebaskanlah dan lepaskanlah dia Dan muliakanlah tempat tinggalnya, luaskanlah dia dan muliakanlah tempat tinggalnya, luaskanlah jalan masuknya, cucilah dia dengan air yang jernih lagi sejuk.

Bersihkanlah dia dari segala kesalahan bagaikan baju putih yang bersih dari kotoran, dan gantilah rumahnya dengan rumah yang lebih baik daripada yang ditinggalkannya, dan keluarga yang lebih baik. Masukkanlah dia ke dalam syurga, dan lindungilah dari siksanya kubur serta fitnahnya dan dari siksa api neraka, aamiin ya mujib 🤲🏻🤲🏻🤲🏻.

Tenanglah di sana Cikgu Allahuakbar berat rasanya utk terima berita pemergian cikgu sebab dah plan nak jumpa lepas dapat kebenaran rentas negeri tapi tak kes4mpaian 😭😭😭 -Cik Puan Nazifah.

Dalam pada itu Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintenden, Hazri Mohamad berkata, B4dariah Md D4hlan, 54, yang juga merupakan seorang guru ditemui tidak berny4wa di dalam bilik utama rumah berkenaan.

Menurutnya, kejadian berlaku kira-kira pukul 8 pagi selepas seorang lelaki berusia 43 tahun menghubungi polis bagi meminta bantuan selepas Badariah dikatakan tidak keluar rumah sejak Ahad lalu.

Lelaki berkenaan bersama jiran-jiran lain melihat pagar dan pintu rumah m4ngsa dalam keadaan berkunci, Mereka memanjat pagar dan mengetuk pintu rumah m4ngsa namun tiada jawapan.

Bimbang dengan keadaan tersebut menyebabkan lelaki berkenaan menghubungi polis bagi tindakan selanjutnya, katanya di sini hari ini.

Hazri berkata, hasil siasatan mendapati m4ngsa yang tinggal berseorangan disahkan telah men1nggal dunia oleh pasukan p4ramedik.

Menurutnya, tiada unsur jen4yah ditemui di lokasi kejadian dan kes diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut.

M4ngsa dipercayai telah meninggal dunia kira-kira dua hari, M4yat di hantar ke Hospital Rembau bagi ujian c4litan C19 dan bed4h siasat,katanya.Al fatihah.