[Terkini] Rehatlh Biy tnggu syg dsana,” Ajaal bakaal pngantin djalan ” (5Gmbr)

Seremban : Hanya menunggu waktu untuk diijabkabulkan sahaja namun mereka mampu merancang namun yang maha esa yang menentukan segalanya moga Syafiqah tunang arw4h tabah yang maha esa lebih sayang kan Khairil.

SH melaporkan hasrat seorang penghantar makanan untuk mendirikan rumah tangga dengan tunangnya tidak kesampaian apabila dia men1nggal dun1a d4lam kem4langan di persimpangan lampu isyarat di Jalan Seremban-Paroi di sini pada Khamis.

Dalam kejadian kira-kira jam 10.55 pagi itu, Kh4iril Anw4r Radhuan, 27, menemui aj4l selepas motosikal ditunggangnya terlibat kem4langan dengan sebuah kereta Perodua Alza ketika dalam perjalanan menghantar pesanan makanan pelanggan.

Abang sulung m4ngsa, Moh4mmad Fais4l R4dhuan, 33, berkata, dia menerima maklumat mengenai kejadian itu daripada kawan Allahyarham.

Ketika itu saya sedang bekerja dan rakan sekerja arwah hubungi saya beritahu adik saya kem4langan.

Saya pada awalnya ingat kem4langan biasa saja dan bila tengok gambar keadaan arw4h, saya tahu yang dia sudah men1nggal dun1a,katanya ketika ditemui di Jabatan F0rensik Hospital Tuanku Jaafar di sini pada Khamis.

Menurutnya, Allahyarham yang merupakan anak ketiga daripada empat beradik sudah dua tahun bekerja sebagai penghantar makanan dan sedang menunggu waktu untuk diijabkabul.

Ujarnya, Allahyarham juga gigih mengumpul wang untuk majlis perkahwinannya.

Arw4h bertunang awal tahun ini dan sedang menunggu panggilan daripada Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS) untuk acara akad nikah.

Semoga keluarga arw4h dan tunang arwa4h tabah yang maha esa lebih sayangkan dirinya insan baik Allah sayang ramai rakan rakan Food Panda datang semasa pengkebumian jen4zah arw4h.Al fatihah.