[Terkini] Rehatlah lah bonda, ” Dserang strok masa memandu dia mninggal kmalangan ” (5Gmbr)

Kota Bharu : Seorang wanita warga emas m4ut selepas kereta yang dipandunya terbabas sebelum merempvh dua buah kenderaan di persimpangan lampu isyarat Cherang di sini hari ini.

Mengikut anaknya arw4h ibunya diser4ng ” Strok ” ketika memandu menyebabkan Proton Persona yang dipandunya hilang kawalan lalu merempvh sebuah van yang mana v1deo Dash Cam rakaman ditempat kejadian tular semalam.

Dalam kejadian pada pukul 1.40 tengah hari itu, m4ngsa, Rakiah Zainun Jusoh, 72, men1nggal dun1a di lokasi kejadian selepas mengalami kecederaan p4rah pada bahagian dada.

Sebak luahan anak pemergian bonda tersayang, ” Terima kasih atas doa semua. Alhamdulillah Ibunda saya Zainun Binti Jusoh telah selamat dikebumikan jam 1.00pagi tadi.

Jika ada kenalan yg ibunda saya Zainun mempunyai hutang didunia ini mohon hubungi saya. Halalkan segala makan dan minum Ibunda saya dan mohon ampunkan segala dosanya secara sengaja atau tidak, Dari Dia kita datang kepada Dia kita kembali. Al-fatihah. -Jue.

Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, siasatan awal mendapati, sebuah van jenis Datsun dipandu seorang lelaki berusia 34 tahun dan sebuah kereta jenis Toyota Vios dipandu wanita berusia 31 tahun sedang dalam perjalanan dari arah Paya Rambai.

Menurutnya, apabila tiba di lokasi kejadian, kedua-dua buah kenderaan itu masing-masing berhenti lorong kiri dan kanan jalan memandangkan lampu isyarat merah.

Siasatan mendapati, kereta jenis Proton Persona yang dipandu warga emas itu datang arah yang sama berada di belakang kedua-dua buah kenderaan tersebut.

Bagaimanapun, kereta itu dipercayai dipandu laju sebelum terbabas dan merempuh belakang van dan kereta tersebut, katanya ketika dihubungi Kosmo.

Menurut Abdul Rahim, mangsa disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian sebelum m4yatnya dihantar ke Hospital Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian di sini untuk dibed4h siasat.

Katanya, bagaimanapun, pemandu van dan kereta yang dirempvh dalam kejadian itu tidak mengalami sebarang keceder4an.

Tambahnya,kes disi4sat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. Al fatihah.