[Terkini] Raungan ank ank, ” Ketika van jenzah ayh lalu depan rumah ” (5Gmbr)

Melaka : Ibarat patah sayap sebelah Itulah nasib dialami seorang suri rumah apabila sekelip mata bergelar ibu tunggal dan terpaksa membesarkan enam anak selepas si suami men1nggal dunia akib4t C19, Isnin lalu.

Ujian berat yang menimpa keluarga itu tular selepas satu rakaman video memaparkan suasana hiba anak-anak m4ngsa meraung semasa van jen4zah membawa arw4h lalu di depan rumah mereka di Taman Krubong Jaya di sini.

Menurut Z4ini Kaus, 44, arw4h suaminya MdIsa M0hd. Noor, 43, disahkan positif jangkitan virus itu pada 23 Ogos lalu dan mendapat rawatan di Hospital Melaka selepas paras 0ksigen menurun kepada 90 peratus.

Arw4h yang bekerja sebagai pemandu lori sawit hanya mengalami demam, membuatkan dia dan anak-anak yakin suaminya akan pulang ke rumah selepas beberapa hari dirawat.\

Anak-anak saya masih kecil berusia lima hingga 11 tahun, nak yang paling rapat dengan suami ialah Nur Danisha Zahra yang berusia 10 tahun.

Kami semua memang yakin dia akan balik rumah, tidak sangka suami dibawa balik dalam van jen4zah dan saat itulah Danisha meraung sekuat hatinya.

Ketika itulah saya rasa seperti patah sayap sebelah,luahnya.

Jelasnya, dia dan anak-anak disahkan bebas C19, Tujuh beranak itu selesai menjalani kuarantin dan memotong gelang pengawasan hari ini.

Orang ramai yang mahu menyalurkan sumbangan boleh berbuat demikian menerusi akaun Bank Simpanan Nasional Zaini Kaus bernombor 0413241000065985.

Semoga isteri ini tabah yang maha esa lebih sayangkan arwah suaminya insan yang baik Allah sayang cepat dia pergi dijemput ilahi.Al fatihah. Credit Kosmo.