[Terkini] Qa ri Negara & Prmata AlQuran Mlaysia, ” Mninggal duniaa ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Pemergian yang sangat mengejutk4n, Moga Allah Taala menempatkan ruhnya bersama para Syuhada Solehin Anbiya dan Mursalin, T4kziah untuk keluarga Allahyarham Ustz Hj Wan Ainuddin Hilmi .

Mendapat berita duka, perginya Wan Ainuddin Hilmi Abdullah menghadap Ilahi jam 1:25 ptg (19/10/2021) di di Machang, Semoga rohnya ditempatkan bersama-sama orang yang soleh.

Arwah merupakan Johan Qori Tilawah Al-Quran Antarabangsa ke-58 pada tahun 2016 dan menerima sumbangan sebuah rumah daripada Kerajaan Negeri Kelantan.Takziah kepada ahli keluarga arwah. – Ustaz Wan Roslan Wan Hamat.

Takziah kepada ahli keluarga Allahyarham Wan Ainuddin Hilmi Abdullah yang kembali kerahmatullah tengahari tadi.

Allahyarham merupakan Johan Qari Tilawah dan Menghafaz al-Quran Peringkat Antarabangsa Ke-58 pada 2016. Pada tahun 2018, Kerajaan Negeri telah memberi sumbangan sebuah rumah kepada Allahyarham diatas kejayaan, jasa dan sumbangan dalam usaha memartabat Al-Quran.

Pemergian Allahyarham suatu kehilangan besar dalam menyampaikan ilmu al-quran, Semoga Allah SWT mencucuri rahmat dan ditempatkan bersama para solihin. Al-Fatihah. -Dato’ Ahmad Yakob.

Jen4zah akan disolatkan di Masjid Muhammadi Kota Bharu, Kelantan dan akan dikebumik4n di Kg Banggol.Al fatihah. -Media Tular.