[Terkini ] Prjalanan trakhir mencari rezeki, ” Ajaal lori tangki rmpuh Kontena” (5Gmbr)

Ipoh : Pemandu lori tangki gas petroleum cecair (LPG) men1nggal dunia dalam n4has membabitkan lima lori di Kilometer 288 Lebuhraya Utara Selatan arah utara, dekat sini, malam tadi.

M4ngsa Ahmad American Ahmad Danial yang berasal dari Ipoh Perak memandu lori tangki berkenaan telah merempvh belakang sebuah lori kontena.

Assalamualaikum wbt, Innalillahiwainnahirojiun..
‎ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

Dengan dukacitanya dimaklumkan bahawa, Abang saya Ahmad American bin Ahmad Danial telah kembali ke rahmatullah pada hari rabu lebih kurang jam 10.15mlm
Al-Fatihah

‎بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
‎ ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

Ya Allah, Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah ditempatkan dikalangan para nabi, siddiqiin, shuhada dan solihin dan orang-orang yang beriman
‎اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن
Segala urusan boleh hubungi saya jika arwah mempunyai hutang, mohon sedekahkan al fatihah.- MilDanial.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak berkata, n4has membabitkan lori tangki LPG itu dengan empat lori lain.

Katanya, anggota Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Simpang Pulai dengan bantuan Pasukan Khas Bahan Kimia Berb4haya (Hazmat) JBPM Perak dari BBP Pasir Puteh dikejarkan ke lokasi sebaik panggilan diterima jam 10.01 malam.

Beliau berkata, n4has dipercayai membabitkan empat m4ngsa, namun hanya dua daripada sahaja yang dikeluarkan oleh pihak bomba dari kenderaan yang dinaiki masing-masing.

Pemandu lori tangki LPG terbabit disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian, manakala seorang lagi yang berada di lori yang berbeza iaitu lori yang terletak di hadapan sekali, ceder4 pada kaki kanan, katanya dalam kenyataan hari ini.

Katanya lagi, pengesanan kebocoran yang dibuat oleh pasukan HAZMAT bagaimanapun mendapati tidak berlaku sebarang kebocoran pada tangki LPG terbabit.

Semoga keluarga arw4h terutama isteri dan anak anak tabah yang maha esa lebih sayangkan arw4h. Al fatihah.