[Terkini] Percutian berdaraah di Langkawi, ” Daus & Hana mninggal 4 lagi kluarga cederaa ” (5Gmbr)

Langkawi : Percutian enam individu di pulau peranginan Langkawi bertukar tr4gedi apabila dua daripada mereka m4ut dalam kem4langan di Jalan Ayer Hangat, Kampung Kilim di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 4 petang itu, dua m4ngsa yang m4ut dikenal pasti sebagai Mohd Firdaus Nor Shaidi, 23, yang merupakan anggota tentera beralamat di Markas Tentera Darat di Jalan Padang Tembak, Kuala Lumpur dan pelajar, Maizatul Hana Mohd. Rosdan, 21, dari Gurun dekat sini.

Ketua Polis Daerah Langkawi, Asisten Komisioner Shariman Ashari berkata, kejadian berlaku apabila kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Avanza yang dinaiki mereka terb4bas lalu merempvh sebatang pokok di bahu jalan.

Rempvhan kuat itu menyebabkan kesemua mangsa tercampak keluar daripada kenderaan dan kita tidak menolak kemungkinan kenderaan tersebut dipandu dalam keadaan laju.

Dalam kejadian itu, dua individu men1nggal dun1a, seorang penumpang dikenali Maizatul Hana men1nggal dun1a di tempat kejadian manakala pemandu MPV, Mohd. Firdaus pula disahkan men1nggal dun1a di Unit Kecem4san HSM, ujarnya dalam kenyataan hari ini.

Menurutnya, empat lagi m4ngsa dilaporkan cedera, mereka ialah Fatin Nurfatiha Asmadi, 21; Nur Aiman Rifqi Mohd. Badrolnizan, 21; Muhammad Helmi Ahmad Tarmizi, 27 dan Nurul Atikah Mohd. Rashidi, 22.

Tambahnya, kes disi4sat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. Semoga keluarga tabah mohon buat kedua dua arwh semoga tenang disana dan 4 lagi keluarga mereka yang cedera segera sembuh.Al fatihah.