[Terkini] Peniaga kedai makan mninggal, ” skuterr dilnggr Bass “(5Gmbr)

Sungai Buloh : Seorang peniaga kedai makan men1nggal dunia apabila dia dan rakan terlibat kem4langan semalam bila motosikal yang ditunggang mereka berdua dirempvh bas.

HM melaporkan dua lelaki m4ut selepas skuter dinaiki dil4nggar sebuah Bas Smart Selangor dari belakang berhampiran persimpangan lampu isyarat Paya Jaras di Jalan Kuala Selangor-Sungai Buloh, di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 4 petang itu, penunggang Mohamad Jeffry Mohd Saundi, 36, dan pembonceng, Mohd Noor Azmanizam Mashusin, 39, disahkan men1nggal dun1a di lokasi dipercayai akibat p4rah di kep4la.

Ketua Polis Daerah Sungai Buloh Superintendan Shafa’aton Abu Bakar berkata, kejadian berlaku apabila skuter Yamaha Nouvo S dinaiki m4ngsa dipercayai bergerak dari lorong kiri ke laluan tengah.

Motosikal mereka kemudian dil4nggar sebuah bas dipandu seorang lelaki berusia 56 tahun yang datang dari arah belakang.

Pelanggaran itu menyebabkan kedua-dua m4ngsa jatuh ke atas jalan raya dan dil4nggar tayar hadapan kanan bas berkenaan, katanya dalam kenyataan, di sini.

Shafa’aton berkata, mayat kedua-dua mangsa dibawa ke Jabatan Perubatan Forensik Hospital Sungai Buloh untuk bed4h si4sat.

Siasatan sedang dijalankan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian diminta menghubungi Pegawai Penyiasat Inspektor Hasanal Hasif Johari di talian 019-2264650 untuk siasatan lanjut,katanya.

Semoga isteri arw4h tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arw4h. Al fatihah.