[Terkini] Pemergian dicemburui,” Dijemput ilahi ketika banyak buat kebaikan & dalami ilmu agama ” (8Gmbr)

Simpang Renggam : Seorang lelaki men1nggal dun1a dalam Kem4langan di lebuhraya pagoh ke Bukit Gambir pukul 11.45 malam tadi.

M4ngsa Muhammad Zulhilmi Mohd Johari disahakan men1nggal dun1a ditempat kejadian dan amat mengejutkan insan insan yang mengenali arw4h yang lebih mesra dengan panggilan Mat Yong.

Punca sebenar kem4langan kini dalam siasatan pihak berwajib apa yang menimpa Mat Yong yang merupakan anak sulung dalam keluarga itu mengundang pilu keluarga dan rakan baik arw4h.

Mat Yong amat dikenali dikalangan rakan rakan kerana banyak bergiat aktif dalam aktiviti kebajikan seperti membantu mangsa banjir dan sebagainya, arwah juga giat mendalami ilmu agama bersama rakan rakan dan guru guru agamanya.

Namun malam tadi mereka telah kehilangan Mat Yong selepas arwah terlibat kemalangan dan disahkan men1nggal dunia ramai rakan rakan baiknya terkejut dan mengucapkan takziah pemergian insan yang sangat baik itu.

Assalamualaikom, M4ti itu pasti Innalillahiwainnailaihirajiun, Mohon sedekah kan al fatihah kepada sahabat saya matt yong.

Matt Yongg Muhammad Zulhilmi bin Mohd Johari yang baru kembali kerahmatullah lewat malam tadi Yg bulat merah Dan seorang lari sahabat saye qayyum Qayyum Lokman patah kaki.

Kemalangan di lebuhraya Pagoh ke Bukit Gambir, Baru azam nak kluo sesame lagi, Tapi Allah adalah sebaik baik perancang, Allah maha besar, Allah sayang kan die.

Ramai yang sayang ko Mat Yong,Alhamdulillah aku dapat bantu uruskan jenazah kau dari awal hingga akhir, ramai yg solatkan jenaz4h kau smpai 3kali solat, Semoga Allah terima semua amal kebaikan kau – Fikri Afiq Marjuki.

Jen4zah selamat dikebumikan diTanah Perkvburan Islam Simpang Renggam ramai yang solatkan jen4zahnya dan menemaninya hingga ke lahad semasa dikebumikankan, insan yang baik Allah sayang Al fatihah. Olahan Cerita Oleh Media Tular.