[Terkini] Pelajar prempuan dculik, ” Dilarikn 400 meter dengan kancil biru ” (6Gmbr)

Johor Bahru: Seorang pelajar perempuan berjaya melarikan diri selepas dipercayai hampir menjadi mangsa cul1k dalam kejadian berhampiran sebuah sekolah di Taman Molek, Johor Jaya, di sini, pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Seri Alam, Superintendan Mohd Sohaimi Ishak berkata, dalam kejadian kira-kira jam 6.50 pagi itu, m4ngsa yang berusia 13 tahun dihampiri seorang lelaki tidak dikenali berhampiran sekolahnya.

Katanya, pihaknya mengesahkan menerima laporan polis berkaitan insiden itu yang dibuat oleh m4ngsa.

Siasatan mendapati, m4ngsa seorang perempuan yang menyatakan ketika turun daripada van sekolah untuk menghala ke sekolah, didatangi sebuah kereta Perodua Kancil yang dinaiki seorang lelaki tidak dikenali.

Lelaki itu memintanya menghantar satu borang tidak pasti ke sekolah. M4ngsa juga diminta untuk masuk ke dalam kenderaan itu, m4ngsa yang enggan kemudiannya ditarik masuk ke dalam kereta.

M4ngsa dibawa lari sekitar Taman Molek sebelum berjaya melepaskan diri selepas dibawa lari hampir 400 meter dari lokasi kejadian, katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata, m4ngsa kemudiannya meminta bantuan orang awam, selain tidak mengalami sebarang keceder4an.

Siasatan lanjut sedang dijalankan dan polis sedang giat mengesan susp3k. Kes disiasat mengikut Seksyen 363 Kanun Keseksaan iaitu kesalahan melarikan orang yang jika sabit kesalahan, boleh dihukum penjara sehingga tujuh tahun dan dikenakan denda,katanya. Credit HM.