[Terkini] Pelajar Maahad Tahfiz mninggal dunia ,” Berjaya menghafal kalamullah sebanyak 5 juzuk ” (5Gmbr)

Jerantut : Seorang pelajar Maahad Tahfiz An Nabawi Jerantut disahkan men1nggal dunia ketika berada di Pusat Tahfiznya, Pemergian nya amat mengejutkan dan satu kehilangan buat Pusat Tahfiz tersebut, punca pemergi4n arw4h tidak didedahkan.

Pemergian adik Muhammad Faris Hamka Mohd Zailan, 14, turut di kongsi Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani melalui laman facebooknya.

Inna lillaahi wa innaa ilaihi raaji’uun, Artinya: Sesungguhnya kami itu milik Allah dan sesungguhnya kami akan kembali kepada Allah SWT.

Telah kembali ke rahmatullah salah seorang pelajar Maahad Tahfiz An Nabawi pada 19 Januari 2022, Muhammad Faris Hamka bin Mohd Zailan merupakan anak ke 3 daripada 5 adik beradik.

Lahir pada 8 Mac 2008, Arw4h merupakan anak lelaki sulong kepada Encik Mohd Zailan bin Hussin dan Puan Juliana binti Zakaria.

Dengan semangat arw4h, arw4h berjaya menghafal kalamullah sebanyak 5 juzuk.

Dengan itu, pihak MATAN Jerantut dengan rasa penuh dukacita ingin mengucapkan Salam Takziah kepada keluarga arwah atas pemergian anak tersayang dan semoga seluruh ahli keluarga dapat sabar dan tabah dengan ujian ini.

Dalam kenangan & doa MUHAMMAD FARIS HAMKA BIN MOHD ZAILAN 14 TAHUN 08 MAC 2008 – 19 JANUARI 2022, PELAJAR MAAHAD TAHFIZ AN NABAWI JERANTUT.

Hari ini genap 3 hari pemergian Adik Faris Hamka. Insya Allah pada pagi Jumaat, kami seluruh warga MATAN Jerantut menghadiahkan 30 juzuk untuk arwah. Semoga arwah tenang di sana. Aminnn. Al fatihah.