[Terkini] Pegawai Bomba meninggal di Balai, ” Tak sempat sambut ulangtahun kelahiran ” (6Gmbr)

Melaka: Pegawai bomba ditemukan men1nggal dunia ketika tidur di bilik rehat Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jasin Bestari, Jasin, pada khamis lalu.

M4ngsa, Mohd Samsul Yazid Khamis, 42, yang menetap di Taman Mesra Rim 2, Rim, Jasin, disahkan meninggal dunia 2.15 petang oleh pihak Kementerian Kesihatan (KKM).

Sebak luahan ini memandang kan hari ini 23 April merupakan ulangtahun kelahiran arw4h Samsul Yazid.

Sebak luahan ini memandang kan hari ini 23 April merupakan ulangtahun kelahiran arw4h Samsul Yazid.

“Hari ini hari ulang tahun kelahiran mu, tak sempat kami raikan untuk m, tap kami yakin kau raikan nya si tempat paling indah di sana, sekelip mata kau tinggalkan kami semua, tenang lah kau di sana, di sisi tuhan yang esa tunggu kami di syurga ” .

Ketua Polis Daerah Jasin, Mispani Hamdan ketika dihubungi berkata, pihaknya menerima laporan daripada pegawai perubatan Hospital Jasin memaklumkan kematian pegawai terbabit pada 3.07 petang.

Katanya, siasatan mendapati pada 2 petang hari kejadian, siren panggil nama dibunyikan namun Mohd Samsul tidak hadir.

Rakannya kemudian pergi ke bilik menunggu pemandu dan nampak Mohd Samsul sedang tidur, namun tidak memberikan tindak balas apabila dikejutkan.

Rakannya terus memaklumkan kepada penyelia serta ketua balai dan pihak Hospital Jasin yang kemudiannya tiba di tempat kejadian mengesahkan Mohd Samsul sudah men1nggal dunia, katanya.

Menurut Mispani, siasatan awal di tempat kejadian menemui buku rawatan kesihatan milik mangsa yang dipercayai seorang penghidap penyakit j4ntung dan kencing manis.

M4yatnya dihantar ke Unit Forensik Hospital Jasin dan hasil bedah siasat mendapati punca kem4tiannya akibat pembvluh darah utama j4ntung tersumbat, katanya.

Sementara itu, berdasarkan catatan di Facebook rasmi Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Melaka, jen4zah Allahyarham dibawa ke kampung halaman di Parit Bakar Darat, Jalan Seri Tanjung, Muar, Johor selepas bed4h siasat.

Jen4zahnya selamat disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Batu 16, Bakri, Muar, Johor, menurut catatan itu.Al fatihah.