[Terkini] Papa sudah tiada sayang,” Terlibat kmalangan otw cari rezeki ” (5Gmbr)

Kangar : Satu kem4langan m4ut melibatkan seorang penunggang motorsikal di hadapan Masjid Kampung Gial pada ahad lalu.

Menurut sumber, m4ngsa disahkan men1nggal dunia akibat dari kem4langan tersebut, Motosikal yang dinaik m4ngsa hilang kawalan terbabas menyebabkan m4ngsa ceder4 p4rah akibat terc4mpak.

Pihak perubatan mengesahkan m4ngsa telah telah men1nggal dunia dan m4yat di hantar ke Hospital Tuanku Fauziah, Kangar untuk dibed4h si4sat.

Punca sebenar kejadian kini dalam siasatan pihak berwajib untuk mengatahui punca sebenar kem4langan yang membabitkan m4ngsa.

Sama sama kita doakan agar keluarga m4ngsa tabah menghadapi dugaan ini dan semoga dipermudahkan segala urusan.

Jenazah arwah diuruskan oleh Pengurusan Jen4zah Percuma(Afiz Ayub Foundation) di ketuai oleh En Dzuhairi Omar ini tulisnya dilaman facebooknya ” Selesai sudah sebentar tadi pengurusan keatas jasad Allahyarham Mohd Hidayat Mohd Sobri yang kembali menemui Allah Rabbal Jalil atas asbab kem4langan jalan raya.

Jen4zah telah kami mandi dan kafan di Jabatan F0rensik H0spital Tuanku Fauziah, Kangar setelah dibed4h siasat.

Hujan renyai mengiringi perjalanan akhir Allahyarham menuju ke rumah ayah Sabri Razak Dan ibunya untuk disolat serta tatapan akhir isteri,anak-anak Dan ahli keluarga yang lain.

Selepas itu, jen4zah telah dibawa ke Tanah Perkuburan Islam Kariah Masjid Ar Rashid,Kubang Perun untuk persemadian akhir.

Bagi pihak Afiz Ayub Foundation, kami mengucapkan salam takziah buat seluruh ahli keluarga Allahyarham, Semoga Allah menghimpunkan roh Allahyarham bersama orang-orang soleh serta beriman -Hairi Perlis.

Sebak luahan adik tersayang pemergian arw4h abangnya Mohd Hidayat bin Mohd Sobri, arwah meninggalkan seorang isteri dan dua anak.

” Selesai sudah perjalanan hidup nya selama 29 tahun.moga kak long kuat dan besar kan harta yg d tingal kan oleh arwah besar sgt dugaan ni buat isteri nya baru sgt ayah xda harini suami pula sabar la mak dan abah adik adik.

Besar sungguh ujian d beri buat kami sekeluarga dah xdk dh penyeri untk selamanya terima kasih semua yg mendoa kan arwahh dan terima kasih yg mengiring nya hingga ke rumah baru dunia hanya sementara d sana kekal selamanya allah lebih tau segalanya.

Terima kasih adik beradik semua allah saja dapat membalas budi baikk semua selamat tinggal belong, jumpa lagi ya kawan sepermainan, kami akan jaga anak2 dan isteri hg – Amira Sabri ” .

Sama-sama kita doakan agar keluarga m4ngsa tabah menghadapi dugaan ini dan semoga dipermudahkan segala urusan isteri arwah untuk meneruskan kehidupan tanpa suami tersayang disisi. Al fatihah. Olahan Cerita Oleh Media Tular. Credit Perlis Aktif.