[Terkini ] Papa dah x ada syg, ” Terlalu cepat dia prgi tinggalkn kami” (6Gmbr)

Shah Alam : Dikala kes harian semakin naik yang mana semalam sahaja negara mencatat kes harian tertinggi, akhbar kosmo melaporkan kes jangkitan C0V1D19 hari ini.

Pecahan rekod lagi selepas mencatatkan 17,405 kes baharu yang menjadikan jumlah keseluruhan kes positif C0V1D19 sebanyak 1,061,476 kes.

Hari hari kes kem4tian akibat pandemik ini, keluarga kehilangan anak, adik kehilangan abang , isteri kehilangan suami dan anak anak kehilangan ayah, tak kurang juga anak anak menjadi yatim piatu.

Bagi keluarga Allahyarham Shahdam dia mula disahkan positif C19 jenis (V1RUS DELTA) pada 16 julai lalu dan terpaksa dirawat di Hospital kerana mengalami kurang darah putih.

Hari ke hari semasa dirawat kesihatannya semakin merosot,  sebak melihat gambar dan video yang dimuat naiknya yang dia terlalu rindu mak, isteri dan anaknya.

Hanya video pengubat rindunya setelah hampir 10 hari dirawat Shahdam pergi jua,  berita sedih ini dimuat naik oleh isterinya Puan Ariana.

Innaalilahiwainnailaihirojiun, damailah di sana kekasihku, semoga allah ampunkan dosamu,terima kasih cintaku kerana pernah mencintaiku mencintai anakmu.

Terlalu byk kenangan kita, rindu mama dan anak serta ibu tak berhujung, tak dpt di luah lagi tk dpt di peluk di cium smpi akhir.

Beruntung nya papa men1nggal syahid tanpa dosa, mama harus kuat demi anak kita.

Redha atau tidak, mama kena terima hakikat ini, pergilah dgn tenang, papa dh cukup berjuang smpi sini. – Puan Ariana.

Turut memuat naik kisah sedih ini adiknya Eyda ” Alhamdulillah selesai sudah pekebumian arw4h abang.

Sekiranya dia ada mengecil kan hati sesiapa atau ada berkata menyingung perasaan sesiapa hrap kalian maff kan dia halal kan makan minom dia.

Selama mne dia bersama sesiapa pun sekirnya dia ad berhutang dengan sesiapa yg perlu diselesaikan boley hubungi saya adik dia,atau pm masanger saya.

Saya harap abg sye tenang kat sna, smoga roh nye dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan para solehin, insya allah aminn -Eyda.

Semoga Puan Ariana dan Eyda tabah yang maha esa lebih sayangkan arw4h semoga rohnya tenang disana. Al fatihah. Credit fb Eyda Bebeb.