[Terkini] Papa dah x ada syg ,” Abg Mie mautt Preve dirmpuh lori hilang kawalan ” (5Gmbr)

Pasir Putih : Sebak dan pilu apa yang berlaku perginya seorang ayah kepada 5 cahaya mata yang masih kecil pergi dijemput ilahi akibat kecuaian pemandu lori masuk kelaluannya lalu merempvh kereta Proton Preve yang dipandu arw4h Abang Mie.

Seorang jurujual kereta m4ut selepas kereta yang dipandunya bertembung dengan sebuah lori lima tan yang terbabas masuk ke laluannya di Kilometer 34, Jalan Kuala Terengganu – Kota Bharu dekat Kampung Bukit Abal di sini semalam.

Kemalangan pada pukul 7.45 petang itu menyebabkan m4ngsa Mohd Rozimi Daud, 40, men1nggal dunia di lokasi kejadian selepas mengalami keceder4an p4rah pada bahagian kepala.

Ketua Polis Daerah Pasir Puteh, Deputi Superintendan Ediansha Endal berkata, siasatan awal mendapati, m4ngsa yang memandu kereta jenis Proton Preve bersama seorang rakannya berusia 45 tahun sedang dalam perjalanan dari arah Kuala Terengganu ke Kota Bharu.

Menurutnya, apabila tiba di lokasi kejadian, sebuah lori jenis Nissan yang dipandu lelaki berusia 33 tahun dan kelindan berusia 21 tahun dipercayai gagal mengawal kenderaannya sebelum masuk ke laluan bertentangan.

Insiden itu menyebabkan lori tersebut bertembung dengan kereta yang dipandu m4ngsa.

M4ngsa disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian selepas cedera parah pada bahagian kepala manakala rakannya mengalami sakit pinggang, katanya ketika dihubungi hari ini.

Menurut Ediansha, m4yat m4ngsa dihantar ke unit Forensik Hospital Tengku Anis di sini untuk dibedah siasat.

Tambahnya, kes disi4sat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, moga isteri arw4h tabah yang maha esa lebih sayangkan arw4h suaminya pasti anak anak ini akan tercari carin papanya. Al fatihah.