[Terkini] Pada usiaa muda ajaal djalan,” Tq UKVJ Penang urus jnazah ke Kelantan ” (5Gmbr)

Butterworth : Seorang remaja Muhammad Faris Mohd Fauzi,18, men1nggal dun1a apabila motosikal yang ditungganginya terb4bas dan mel4nggar pembahagi jalan di Lebuhraya Lingkaran Luar Butterworth (BORR) di sini pada malam Khamis.

Kem4langan berlaku jam 11 malam itu disedari pengguna lebuh raya terbabit sebelum menghubungi talian kecem4san bagi memaklumkan kejadian.

Apa yang berlaku mengundang pilu keluarga dan sahabat sahbat arw4h yang terkejut dengan permergiannya, arw4h berasal dari Tumpat Kelantan dan tinggal bersama dengan ayahnya di Pulau Pinang seorang anak yang baik.

Pergi mu di Malam Jumaat, Semoga tenang lah kau di sana sahabat bersama para2 syuhadah.

Al- Fatihah,Inna lillahi wainna ilaihi roji’un.
‌إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

. بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞
مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين – Muhammad Eizwan Shah

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, siasatan awal mendapati m4ngsa berusia 18 tahun yang menunggang motosikal jenis Yamaha LC135 dari arah Sungai Dua menuju ke Butterworth.

Menurutnya, m4ngsa dikatakan hilang kawalan dan terbabas sebelum mel4nggar pembahagi jalan di Kilometer 8.5 BORR.

M4ngsa yang cedera p4rah dikejarkan ke Hospital Seberang Jaya untuk mendapatkan rawatan.

Bagaimanapun ketika mendapatkan rawatan di zon mer4h unit kecemasan hospital terbabit, remaja berkenaan disahkan men1nggal dunia,katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini pada Jumaat.

Noorzainy berkata, siasatan lanjut masih lagi dilakukan dan kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Jen4zah arw4h Adik Faris diuruskan oleh pihak Unit Khas Van Jen4zah Pulau Pinang untuk dihantar pulang ke Tumpat Kelantan untuk disemadikan disana. Al fatihah.