[Terkini ] P. Pegawai Farmasi mninggal ktika brtugas, ” Gas bocor dlm ambulans ” (5Gmbr)

Port Dickson : Seorang petugas kesihatan Klinik Kesihatan Bukit Pelandok di sini men1nggal dunia manakala tiga lagi didapati pengs4n di dalam ambulans yang tiba di Hospital Port Dickson dekat sini, pagi tadi.

Penolong Pengarah Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat negeri, Ahmad Mukhlis Mokhtar berkata, m4ngsa yang meninggal dunia dikenali dengan nama Viknesh Kumar,29, manakala tiga lagi lelaki yang tidak sedarkan diri berusia 30-an.

Sad to announce the depart of our comrades, late Mr. Viknesh a/l M. Kumar, Penolong Pegawai Farmasi at Klinik Kesihatan Bukit Pelandok today.

From the President and all the EXCO’s of KKPPFKSM, we are deeply sadden with the news, as a young and promising talent, he is now resting for eternally. Deepest condolences to the family member and friends.

Update daripada batch mate 58 beliau:

Sumbangan kepada keluarga mendiang Vicky PPF Bukit Pelandok.
Boleh disalurkan kepada no. Akaun :

Maybank

155171050078 Mohamad Khairul Najmi
Mohon tulis : Sumbangan PPF dibahagian *reference* .Terima kasih.

Sumbangan sehingga jam 12 tengah malam harini. Penyerahan kepada keluarga mendiang saya akan inform dalam group ini. Penyerahan adalah secara online. Terima kasih semua.-fb Penolong Pegawai Farmasi Malaysia

Menurut beliau, bomba pada awalnya menerima maklumat berlaku kebocoran gas di Klinik Kesihatan berkenaan pada jam 9.30 pagi.

Seramai 35 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Port Dickson dan HAZMAT telah ke lokasi untuk membuat pemeriksaan di premis namun mendapati tiada berlaku sebarang kebocoran.

Pihak Klinik Kesihatan memaklumkan seorang petugas klinik itu rebah tiba-tiba selepas mengadu sakit d4da sebelum tiga petugas lain membawa m4ngsa ke hospital menggunakan sebuah ambulans, katanya kepada media ketika ditemui di Hospital Port Dickson di sini, pada Khamis.

Bagaimanapun katanya, sebaik tiba di hospital m4ngsa dan tiga petugas yang duduk di belakang ambulans didapati tidak sedarkan diri.

Ujarnya, pihak hospital yang membuat pemeriksaan mengesahkan yang m4ngsa men1nggal dunia manakala tiga lagi diberi rawatan lanjut.

RIP Viknesh Kumar.. Tiada kedengaran suara panggilan.. bro…bro…bro..perginya seorang sahabat yg baik – fb Aku Aizat

Sementara itu Pakar Pasukan Khas Bahan Kimia Berbahaya (HAZMAT) Negeri Sembilan, Timbalan Penguasa Bomba, Mohammad Idris berkata, punca kejadian masih dalam siasatan, namun pihaknya tidak menolak kemungkinan berpunca daripada kebocoran gas di dalam ambulans. Credit Sinar Harian.