[Terkini] Nazirah mninggal dunia , ” Dgilis lorii ktika mngayuh basikal brsendirian” (5Gmbr)

Sik : Seoarang pengayuh basikal, Nor nazirah Jamaluddin, 41 m4ut setelah basikal yang ditungganginya bergesel dgn sebuah lori batu sebelum terj4tuh dan dig1lis lori berkenaan, Kejadian dikatakan berlaku sekitar jam 9.00 pagi.

Ketika kejadian, 2 anggota BSYJM berada di lokasi dan sempat memberikan bantuan awal. Bagaimana pun, m4ngsa yang p4rah dari bahagian pinggang hingga kaki disahkan men1nggal dun1a sejurus pasukan paramedik tiba.

M4ngsa dikatakan sedang mengayuh basikal berseorangan dari arah jeniang, Sebaik sampai di simpang tiga kampung Kilang Ubi, sebuah lori batu dari arah kg begia dipercayai menyusur keluar dari simpang berkenaan dan mengg1lis m4ngsa.

Berdasarkan maklumat rakan BSYJM, m4ngsa kebiasaannya mengayuh basikal berdua bersama seorang lagi sepupu beliau namun pada hari kejadian, sepupu beliau tidak turut serta.

Beliau meninggalkan seorang anak dan suami yg bekerja sebagai peniaga di sungai petani kedah, Untuk rekod, kawasan berkenaan kerap kali mencatatkan kem4langan m4ut.

Beberapa bulan lalu, seorang penunggang m4ut apabila motorsikal yg ditungganginya terbabas dan mel4nggar pembahagi simpang di lokasi yg sama.

Jen4zah m4ngsa dihantar ke unit f0rensik Hospital Sik untuk bed4h siasat, Takziah kepada seluruh keluarga allahyarham, Hati hati di jalan raya kepada warga kayuh. Al fatihah. – Media Tular.