[Terkini] Muizz prgi jua lepas 6 hari brtarung nywa, ” X smpat ambil SPM ” (5Gmbr)

Seberang Perai : Selepas kira-kira enam hari bert4rung ny4wa, seorang pelajar tingkatan lima yang terlibat dalam kem4langan jalan raya di Jalan Pokok Sena, Tasek Gelugor di sini Ahad lalu men1nggal dun1a hari ini.

Mangsa, Muhammad T4ufiq Muizz Zulkeflee, 17, menghembuskan n4fas terakhir ketika dirawat di Hospital Pulau Pinang (HPP) di George Town dekat sini.

Difahamkan, m4ngsa merupakan calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di Sekolah Menengah Kebangsaan Dato’ Kailan, Kepala Batas di sini.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd. Noor berkata, kemalangan kira-kira pukul 9.55 pagi itu membabitkan sebuah kereta jenis Perodua Axia dan motosikal jenis EX5 yang ditunggangi m4ngsa.

Sias4tan mendapati kereta dari arah Pokok Sena menghala ke Jalan Pokok Machang itu membuat pusingan-U sebelum datang sebuah motosikal jenis Honda EX5 secara bertentang telah mel4nggar bahagian kanan kereta tersebut.

Akibat pel4nggaran itu, penunggang motosikal cedera p4rah dan dibawa ke Hospital Kepala Batas untuk rawatan lanjut, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambah Noorzainy, m4ngsa bagaimanapun dilaporkan men1nggal dunia ketika menerima r4watan lanjut di Wad Neuro HPP kira-kira pukul 10.30 pagi hari ini,Menurutnya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. Al fatihah.