[Terkini] Mratap pelukk jsad ank,” Tugasaan trakhir COD kek buatan ibuu ” (5Gmbr)

Tumpat : Tidak dapat menahan p1lu, seorang ibu berulang kali memeluk dan meratap hiba di sisi j4sad anak lelakinya yang m4ut akibat kem4langan jalan raya, petang tadi.

Rozita Ramli berusia 40an dilihat berulang kali meluahkan rasa tidak percaya anaknya, Shahrul Faieza Zamzuri, 20, sudah men1nggal dunia sebaik ditemui di lokasi kejadian di Kampung Alor Pasir, Wakaf Bharu di sini.

Rozita berkata, dalam kejadian kira-kira jam 2.40 petang itu anaknya dalam perjalanan pulang ke rumah di Kampung Dusun L4nggar selepas selesai menjalankan urusan penghantaran kek yang ditempah pelanggan.

Anak saya kerap menawarkan diri untuk menghantar kek yang saya buat untuk pelanggan dan hari ini dia membuat penghantaran di Kampung Tok Malek, tidak jauh dari rumah.

Saya tidak menyangka hari ini adalah hari terakhir dia membuat penghantaran,katanya yang dilihat beberapa kali meluahkan rasa bersalah kerana m4ngsa menemui aj4l atas urusan perniagaannya itu.

Situasi semakin pilu sebaik bapa mangsa yang baru tiba di lokasi terus menerkam Shahrul yang berlumuran darah, sebelum pasangan suami isteri itu meraung di sisi mangsa, malah sebaik jen4zah hendak diangkat ke dalam trak polis, Rozita secara tiba-tiba longlai dan terpaksa dipapah ahli keluarga.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Tumpat, Deputi Superintendan Mohd Razi Rosli ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.

Katanya, kejadian membabitkan perl4nggaran motosikal dan lori membawa muatan batu kelikir di Kampung Tok Malek di sini.

Siasatan awal mendapati, ketika tiba di lokasi kejadian m4ngsa yang menunggang motosikal jenis Yamaha Lagenda 115 dari arah bertentangan dipercayai secara tiba-tiba memasuki ke laluan lori menyebabkan berlaku perl4nggaran secara berhadapan.

M4ngsa men1nggal dun1a di tempat kejadian dan m4yatnya dihantar ke Hospital Tumpat untuk bedah siasat, Kes disi4sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,katanya.

Semoga ibu ini tabah kehil4ngan anak tersayang yang amat rajin membantu orang tuanya. Al fatihah.