[Terkini] Mninggal sendirian pukul 2.25pagi, ” Viva dpandu trjunam keparit ” (5Gmbr)

Sibu : Seorang lelaki men1nggal dunia apabila kereta dipandunya terb4bas ke dalam parit di simpang Tamin, awal pagi tadi.

Menurut jurucakap Pusat Gerakan Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sarawak, sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Selangau yang diketuai Thomson Sumping Crennal dikerahkan ke lokasi setelah menerima panggilan pada jam 2.25 pagi.

Katanya, apabila tiba di lokasi, komander operasi melaporkan kem4langan itu melibatkan sebuah kereta yang dipercayai terb4bas ke dalam parit.

Terdapat seorang mangsa berada dalam tidak sedarkan diri dalam kereta tersebut, Pasukan bomba bertindak mengeluarkan mangsa yang berada pada bahagian pemandu, ujarnya menerusi kenyataan hari ini.

M4ngsa yang dikenali sebagai Muhammad Lokman Mandy Abdullah, 29, yang beralamat di Jalan Kampung Dato, Sibu disahkan men1nggal dun1a di lokasi oleh pasukan perubatan.

Salam takziah buat mu dek Mandy Lokman atas kehilangan suami tersayang, besar ujian utk ktk 😭 moga kitak dan anak anak trus tabah dalam mgharunggi smua tuk.

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Ya Allah ampuni dan rahmati dia, maafkan dia, muliakan kem4tian dia, lapangkanlah kvburnya, jadikanlah syurga sebagai tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga dia di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.


Al fatihah.

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞
Aamiin Ya Rabbal Alamin. – Khairulfadhzilla Qhaifa Abrah

Jen4zah m4ngsa diserahkan kepada polis untuk tindakan selanjutnya, Semoga isteri arwah tabah kehilangan suami tersayang disaat anak anaknya sedang membesar. Al fatihah.